Mladi po Ljubljani z novim zemljevidom Use-it

Mladi po Ljubljani z novim zemljevidom Use-it

Ljubljana, 24. junija – Mreža Use-it je pripravila nov zemljevid Ljubljane za mlade popotnike. “Brezplačen zemljevid obiskovalcem ponuja preverjene informacije o skritih kotičkih naše prestolnice po izboru in okusu njenih mladih prebivalcev,” so zapisali v Use-it Ljubljana.

Zemljevid je dostopen v tiskani obliki v Turistično-informacijskem centru Ljubljana, Info centru Škuc, ljubljanskih mladinskih hotelih in lokalih, na spletni strani Use-it Europe ter kot aplikacija Use-it za pametne telefone. Projekt izdelave zemljevida sta podprla Turizem Ljubljana in urad za mladino ljubljanske mestne občine.

“Ključna dejavnika, ki zemljevide Use-it ločita od preostalih komercialnih zemljevidov, sta njegova vsebina in videz, saj ga ustvarjajo in oblikujejo mladi, ki v Ljubljani živijo, študirajo, delajo in z njo prebivajo,” pojasnjujejo v mreži, ki je zemljevid pripravila. Njihov namen je predstaviti mesto in življenje na način, kot ga vidijo in živijo domačini, ter mladim popotnikom omogočiti dostop do brezplačnih informacij, ki jih potrebujejo ob obisku mesta.

Zloženka s tlorisom in komentarji deluje kot mestni vodič, ki uporabniku daje priporočila o mestnem dogajanju, o uporabi javnega prometa, o najbolj priljubljenih lokacijah domačinov ter pogostih in malo manj pogostih navadah meščanov. “Vsebina je igriva in z lahkoto pritegne pozornost tako mladih kot tudi malce starejših turistov v Ljubljani,” so dodali.

Use-it je mreža neodvisnih lokalnih pobud, ki upoštevajo vrednote krovne evropske organizacije Use-it Europe. Načini izbora in podajanja vsebin so dogovorjeni na nivoju mreže in so usmerjeni v nizkocenovno ponudbo turističnih zmogljivosti, zanimivih mest za mlade popotnike ter druge turistične, kulturne, zgodovinske in prostočasne zanimivosti. Vse lokalne pobude objavljajo brezplačne zemljevide, večina jih ima svojo Facebook stran, nekatere pa imajo tudi svojo spletno stran ali celo pisarno za mlade popotnike.

vir: krog sta

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.