Mentor leta 2016 je Mario Poljak z inštituta za mikrobiologijo

Mentor leta 2016 je Mario Poljak z inštituta za mikrobiologijo

Ljubljana, 23. marca – Mentor leta 2016 je profesor doktor Mario Poljak z Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo na Medicinski fakulteti Ljubljana. Društvo Mlada akademija je najboljšega slovenskega mentorja doktorskih študentov za minulo leto razglasilo na sredini slovesni razglasitvi, ki je potekala na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Na poziv za vloge se je sicer odzvalo kar 155 prijaviteljev, ki so skupaj nominirali 101 mentorja, so zapisali v društvu, v katerem so izbor letos prvič organizirali v sodelovanju z Javno agencijo za raziskovalno dejavnost RS (ARRS).

Društvo Mlada akademija vse od nastanka zbira izkušnje in komentarje doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere o upoštevanju njihovih pravic in o dolžnostih, o mentorskih praksah in načinih usposabljanja.

Priznanje mentor leta je namenjeno promociji dobrega mentorstva in dobrih mentorskih praks pa tudi osebnemu priznanju posameznih mentorjev. V društvu si prizadevajo, da se bo priznanje uveljavilo kot stalnica v slovenskem raziskovalnem prostoru.

vir: krog.sta.si

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen + seven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.