Martinovo v Šmartnem 2018

Martinovo v Šmartnem 2018

Jeseni, ko briške griče prekrijejo topli odtenki čudovitih barv, je ravno pravi čas, da pravljičnost naše pokrajine doživite z nami.

 MARTINOVANJE, ki v veselo družbo poveže ljubitelje in poznavalce jesenskih dobrot, še posebej vina, pa jeizvrstna priložnost za obisk Brd.

Enogastronomske dobrote in izvrstno novo vino boste tudi letos lahko okušali v zavetju zidov srednjeveške vasice ŠMARTNO 10. in 11. novembra.

Odlična briška vina in dobrote boste lahko okušali in spoznavali tako v soboto kot v nedeljo. Ne gre pa spregledati tržnice lokalnih izdelkov ter številnih glasbenih skupin, ki bodo popestrile celodnevno dogajanje.

 

*****************************************

Ne spreglejte MARTINOVEGA pohoda, na katerega se bomo podali v nedeljo, 11. 11. 2018!

Najprej nas bo pot vodila do vasice Podsabotin. V Podsabotinu bomo obiskali kmetijo Bregar in poskusili nekaj domačih dobrot. Naprej nas bo pot popeljala proti proti vasici Brestje. Tam se bomo ustavili na pokušini pri domačiji Bizjak. Nadaljevali bomo pot proti Humu, kjer nas bo na cilju pričakal topel obrok.

Pridite in doživite jesen v Brdih!

ZBIRNO MESTO: pri dvorani na Humu (Hum 54,5211 Kojsko), start ob 9:00

TRAJANJE POHODA: 5 do 6 ur

DOLŽINA: 9,5 km

TEŽAVNOST: nezahtevna, primerno tudi za družine

OPREMA: pohodni čevlji, pijača iz nahrbtnika, pohodne palice

Prijavnina znaša 13 €, ki vključuje vodenje, degutacijo hrane na poti ter topel obrok ob koncu pohoda. Otroci do 8 leta 50% popusta, do 4 leta brezplačno. Participacijo se plača na licu mesta.

Prijave za pohod se zbirajo na naslovu: pdbrda@pzs.si

Info in ostale informacije: ZTKMŠ Brda, 05 395 95 95 ali na tic@brda.si

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.