Mariborska univerza pripravlja četrto Karierno tržnico v živo

Mariborska univerza pripravlja četrto Karierno tržnico v živo

Ljubljana, 16. marca – Karierni center Univerze v Mariboru 20. aprila organizira že četrto Karierno tržnico v živo, s katero želijo povezati študente in iskalce zaposlitve s potencialnimi delodajalci. Hkrati so na univerzi posodobili tudi spletno orodje Karierna tržnica, ki odslej omogoča tudi sodelovanje tujih delodajalcev in pripravo kariernega načrta.

Karierni center Univerze v Mariboru dogodek organizira v sodelovanju z mariborsko in ptujsko območno službo zavoda za zaposlovanje, potekal pa bo 20. aprila v prostorih Univerze v Mariboru.

Na kariernem sejmu, ki se bo odvijal v okviru prireditve, se bodo udeleženci osebno srečali z delodajalci, se jim predstavili in z njimi izvedli hitre zaposlitvene razgovore. Na ta način želijo na univerzi študentom in diplomantom ter iskalcem zaposlitve omogočiti, da vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci.

Karierni center je hkrati posodobil in nadgradil spletno orodje Karierna tržnica, katerega glavni namen je zagotavljati nenehno možnost mreženja med delodajalci in študenti ter diplomanti Univerze v Mariboru.

Orodje študentom omogoča, da se s kratkimi osebnimi predstavitvami predstavijo vsem tistim delodajalcem, ki so včlanjeni v bazo, prav tako pa lahko delodajalci vidijo te osebne predstavitve in se nato tudi odločijo za vzpostavitev stika ter tako posledično pridobijo nov kader.

Orodje poleg predstavitve v slovenskem jeziku za slovenske delodajalce odslej omogoča tudi sodelovanje tujih delodajalcev in pripravo predstavitve v angleškem in nemškem jeziku. Študentom in diplomantom pa je na voljo tudi novo spletno orodje, s katerim si lahko pripravijo svoj karierni načrt, so sporočili z univerze.

“Karierna tržnica je spletno orodje, ki smo ga v preteklosti že imeli, a ga vseskozi nadgrajujemo. Z vrsto dodatnih promocijskih in tudi vsebinskih aktivnosti bomo v prihodnje našo bazo še okrepili tako na strani delodajalcev kot tudi na strani študentov in diplomantov”, je še povedal Matej Kosi iz Kariernega centra Univerze v Mariboru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.