Majsko obarvani Kranj

header visit kranj
 

TM 2019_NL_340x215

Teden mladih – najdaljši teden, ki najhitreje mine

Od 10. do 18. maja bo Teden mladihpopleskal Kranj z barvami mladosti. Mladinski festival, ki letos napolnjuje že četrt stoletja, v gorenjsko prestolnico privablja na tisoče mladih in nudi pestro paleto aktivnosti. Program bo tokrat ovit v zvezdno nebo, saj je letošnja tema »lahko noč«. Zvrstili se bodo številni športni, mladinski, kulturni, glasbeni, izobraževalni, otroški in mednarodni dogodki za vse okuse. Edini teden v letu, ki ima 9 dni, se bo odvijal na različnih lokacijah Kranj.

 

VEČ

LGK_340x215

Letno gledališče Khislstein odpira svoja vrata

Avditorij v objemu srednjeveškega obzidja v maju že pričenja svojo sezono. Teden vseživljenjskega učenja in XVI. Mednarodni otroški in mladinski folklorni festival (10. 5.), Frankofonski festival (16. 5.), zaključni koncert učencev Glasbene šole Kranj (30. 5.) ter pevski nastop Tilna Lotriča (31. 5.) so majska uvertura, ki napoveduje pester in kvaliteten program na enem izmed najlepših prizorišč kulturnih dogodkov v Sloveniji. Celoten program Letnega gledališča Khislstein bo znan do konca maja.

 

VEČ

nocni pohod na jamnik_340x190

Nočni pohod na Jamnik ob polni luni

Jamnik je ena izmed najbolj fotogeničnih lokacij v Sloveniji, ki hkrati nudi tudi izjemne razglede. Oboje vabi tako domačine kot tuje turiste k obisku. Če pa ste še ljubiteljski fotograf, nepobolšljiv romantik ali zagrizen pohodnik vas vabimo na nočni pohod na Jamnik. Voden pohod je ob polni luni, 18. maja ob 20. uri, zbor pri gostilni Na razpokah v Nemiljah. Štartnina 5€ vključuje vodenje, topel napitek in prigrizek.

 

VEČ

zelena korenit_340x191

Zelena koreNit

Zelena nit majske razstave, predavanj, posvetov in delavnic je moč narave in ljudske kulturne dediščine v tekstilu, nakitu in prostoru. Sodelujoči umetniki in govorci bodo odkrivali tančico občutljivosti živih bitij in predstavljali možnosti za manj sebično pozicijo človeka v svetu. V okviru razstave tekstilnih umetnosti bo tudi razstava o dediščini Pirčeve barvarne in družine.

 

VEČ

triglav

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight − 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.