Kristalni abonma: Trio Baldur (sreda, 12. december 2018)

v sredo, 12. decembra, ob 19.30, vas v okviru Kristalnega abonmaja vljudno vabimo v Sokolski dom Škofja Loka na koncert izvrstnega Tria Baldur, ki ga sestavljajo Marko Brdnik, Uroš Rakovec in Marko Lasič. Trio nas bo na krilih harmonike, kitare in bobnov popeljal na čezžanrsko zvočno potovanje.

 

Harmonikar Marko Brdnik in kitarist Uroš Rakovec delujeta kot solista, komorna in studijska glasbenika. Vsak zase in včasih skupaj igrata v različnih zasedbah. Tokrat se dvojcu Brdnik–Rakovec na odru Sokolskega doma Škofja Loka pridružuje nov član zasedbe Marko Lasič na bobnih. Trio, ki letos koncertira po vsej Sloveniji, si je nadel ime Baldur – po nordijskem bogu svetlobe, sijaja in miru.

Brdnik in Rakovec ustvarjata glasbo za številne gledališke in plesne predstave ter filme. Njuno skupno ustvarjanje v duetu harmonike in kitare je dalo svojstveni zvok albumu z naslovom Leta, s katerim sta požela številne kritike s pohvalami. Podobo enajstih skladb na albumu Leta zaznamujeta sredozemska in južnoameriška (melanholična) senzibilnost, a dvojec v njej in okoli nje prostor odpre še drugim motivom, ki jih v sorodnih glasbah ne srečujemo pogosto. Rezultat je sofisticirana plošča za glasbene uživače, ki s poetičnostjo nagovori tudi manj zahtevnega poslušalca. Na seriji letošnjih koncertov njuno čezžanrsko zvočno potovanje dopolnjuje bobnar Marko Lasič, ki se je izobraževal pri velikih tolkalskih mojstrih doma in po svetu, dejaven pa je v Kombu Zlatka Kaučiča, Orkestru brez meja/Orchestra senza confini, v zasedbi Electric Violet oz. Elastic Man in drugih improzasedbah.

https://www.sokolskidom.si/objava/149926

http://www.rtvslo.si/kultura/glasba/ustvarjanje-se-neustvarjenega-trio-baldur-na-poti-v-obljubljeno-dezelo/467564

Cena vstopnice: 15 €

Skupinska vstopnica (10 oseb ali več): 8 €/osebo

Vstopnice so na voljo na blagajni Sokolskega doma Škofja Loka (Mestni trg 16):

–          od torka do petka od 10.00 do 12.00 in od 17.00 do 19.00

–          ob sobotah od 9.30 do 12.30

–          ob nedeljah od 9.30 do 12.30 in od 17.00 do 19.00

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.