Kranjsko najlepše poletno prizorišče – Letno gledališče Khislstein

Kranjsko najlepše poletno prizorišče – Letno gledališče Khislstein (10. maj – 6.september)

lgk_340x147

Letno gledališče Khislstein na kranjskem gradu je sinonim za poletje v Kranju. Program v prijetni atmosferi gosti koncerte, muzikale in predstave.  Na odru se je že zvrstilo nekaj velikih imen domače in tuje glasbene scene.  Koncertni napovednik pa je še vedno vroč (Nina Pušlar, Rudi Bučar & Istrabend z gosti in Andrej Šifrer, od koncertov pa zagotovo izstopa eksplozivni, visok

o oktanski bend Dubioza Kolektiv). Za sproščeno vzdušje bosta poskrbela muzikla (Briljantina, Nune v akciji). Smeh pa bosta iz vas izvabljala domača stand upa (komedija BradeMenopavza). Preverite program, rezervirajte vstopnice in preživite poletje z nami.

VEČ

header visit kranjpod lipo_340x147

Glasbeni večeri pod grajsko lipo
(10. julij – 14. avgust)

Ljubitelji intimnega vzdušja in dobrega glasbenega programa boste pravi mestni šik v prijetnem alpskem  hladu lahko doživeli na poletnih Glasbenih večerih pod grajsko lipo.  Kar težko se je odločiti, kaj je bolj romantično – lipa, simbolno drevo Slovenije, ki šelesti v vetru, ali melos kitare in šansona. Šest poletnih večerov vam ponuja druženje z vrhunskimi izvajalci (Vokalni band Kreativo, Aleksander Mežek in Akademiki, The Pocket Ensemble, Terrafolk, Darja Švajger in prof. Jaka Pucihar, Ana Bezjak z Markom Črnčecom in Tomažom Gajštom). Ob dobri glasbi in kozarčku dobrega vina je sproščeno vzdušje zagotovljeno.

VEČ

Kranfest_340x147

Kranfest – osrednji gorenjski festival kulture, športa in kulinarike
(18. – 20. julij)

Kranfest je najbolj vroči poletni dogodek v Kranju, ko mesto preplavita glasba in druženje. Odri in lonci zažarijo skupaj. Na prve stopijo glasbene zvezde, drugi skuhajo slavne kranjske klobase. Praznik Kranjske klobase je noviteta letošnjega Kranfesta. Svoje recepte te specialitete iz dežele kranjske bodo dali na pokušino certificirani proizvajalci in lokalne gostilne. Ob dobri hrani paše dobra glasba. Osrednji glasbeni oder na Glavnem trgu bo obarvan z različnimi glasbenimi zvrstmi (Trio Vivere, Veseli svatje, Helena Blagne, klapa Bonaca, Tilen Lotrič). Na veliki oder na Slovenskem trgu bodo v soboto zvečer stopili skupina Kingston in Bajaga & Instruktori. Prav tako bogat program pa ponujajo tudi manjša prizorišča v starem mestnem jedru, saj mestne ulice za tri dni postanejo oder kulturnih dogodkov, kulinaričnih doživetij, umetniških tržnic in športnih iger za vse generacije. Naj bo to poletje Kranj vaša destinacija!

 

VEČ

modna revija_340x147

Modna revija
(4. julij ob 18. uri)

Že 4. leto zapovrstjo bo Glavni trg v Kranjuprizorišče edinstvene ulične modne revije. Predstavili se bodo ponudniki ter oblikovalci in oblikovalke oblačil, obutve in modnih dodatkov iz starega mestnega jedra. Program, ki bo gostil najlepša dekleta, oblačilne kreacije in oblikovalske presežke mesta Kranja, bo povezoval Aydin Huzejrović, živahni utrip in glasbeno spremljavo pa bo dopolnil RecyleMan.  Po dogodku si oglejte še odličen film Franceta Štiglica na Vovkovem vrtu, ali pa se prepustite svetovni tuareški senzaciji Tinariwen, najbolj priznanim puščavskim blues rockerjem na svetu, na SubArt festivalu.

VEČ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen + four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.