Kranfest 19. – 21. julij Osrednji gorenjski festival kulture, športa in kulinarike

Osrednji gorenjski festival kulture, športa in kulinarike

 

Mestne ulice Kranja bodo za tri dni postale oder kulturnih dogodkov, kulinaričnih doživetij, umetniških tržnic in športnih iger za vse generacije.

 

Slovenski trg se bo spremenil v pravo odbojkarsko igrišče, kjer bo potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki ter športno zabavne igre (body zorbing) na mivki. Med Globusom in bivšim Delavskim domom bo v petek postavljen Scottov krožni poligon(pumptrack) za vožnjo s kolesi, rolkami in skiroji. Pred Mestno knjižnico bo zabavno nanogometu na milnici, surfaški navdušenci pa bodo v soboto lahko surfali na valovihoz. nasurf simulatorju.

 

Celoten program Kranfesta lahko prenesete TUKAJ (pdf).

 

Osrednji glasbeni oder na Glavnem trgu bo gostil zveneča slovenska imena pop in rock glasbenih skupin kot so Tabu, Hamo & Tribute 2 Love in HELP! Beatles Tribute.Romantično večerno doživetje bodo pričarali Eroika Aromatika z orkestrom, s priredbami hitov iz različnih obdobij in zvrsti, v čas disko krogel pa vas bo vrnila skupina ABBA Mia. V soboto dopoldne bosta nastopila pihalna orkestra Mestne občine Kranj in Dobrava.

 

S kvalitetno glasbeno zasedbo na manjših koncertnih odrih v bolj intimnem vzdušju bodo obarvani Maistrov trg pred Kavka barom, Pungert ter ploščad pred Prešernovim gledališčem Kranj. Na slednjem pričakujemo akustična koncerta Tinkare Kovač in Slavka Ivančiča, nepogrešljivo in mamljivo Kransko kuhno ter zabavni impro in stand-up komediji. KluBaru bo živahno vse dni festivala tudi v poznih nočnih urah.

 

Na Vovkovem vrtu, za obzidjem gradu Khislstein, se boste lahko sproščali na vadbi joge, zvečer pa uživali v kinu pod zvezdami ali DJ-ji ritmih na chill-out večeru ob koktejlih ter ognjeni predstavi. Na Plečnikovem stopnišču vas pričakuje art tržnica unikatnih izdelkov, po celotnem mestnem jedru se bodo predstavili številni rokodelski mojstri domače in umetnostne obrti,na Maistrovem trgu  boste uživali v uličnem gledališču z akrobati, bruhalci ognja in žonglerji. Po mestnem jedru bodo vse tri dni igrali lajnarji v veliki mednarodni zasedbi in mesto napolnili z zvoki melodij, ki jih mojstrsko izvabljajo iz umetelno poslikanih inštrumentov.

 

Otroci so vabljeni na Pungert, kjer bo potekal otroški Kranfest – mini festival, na katerem se bodo zabavali ob animacijah, ustvarjalnih delavnicah, poslikavah obrazov, peki palačink, glasbenih in lutkovnih predstavah, se učili o preživetju v naravi in poslušali pravljice za lahko noč. Za obzidjem gradu Khislstein pa se bo zanje odvijala pravalokostrelska zabava.

 

Vsi obiskovalci so vabljeni na voden ogled Rovov pod starim Kranjem ter voden ogledkanjona reke Kokre, drugega najvišjega kanjona ob mestu v Evropi. Vabljeni tudi na ogled zanimivih razstav v Grad Khislstein, Mestno hišo in Prešernovo hišo.

 

Letošnji Kranfest je namenjen atraktivnemu, aktivnemu in prijetnemu druženju s prijatelji in družino v nepozabnih treh dneh festivalskega poletja. Prepustite se in ga užijte v celoti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen + eleven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.