Koncerti naslednji teden:  Duo Ponte, Kongresni trg (Lj) Ponedeljek, 26.11., Stitching Palestine, Galerija Janez Boljka (Lj) Torek, 27.11.

 

  • Ponedeljek, 26.11., ob 17.00 – Duo Ponte, Kongresni trg (Lj)
  • Ponedeljek, 26.11., ob 18.00 – Stitching Palestine, dokumentarni film, Galerija Janez Boljka (Lj)
  • Torek, 27.11., ob 00.10 – Otvoritveni koncert 30. mednarodnega festivala Noči v stari Ljubljani – predvajanje posnetka 3. dela koncerta, Televizija Slovenija 1

Vstop na dogodke je prost.


Ponedeljek, 26. 11. 2018, ob 17.00
Paviljon na Kongresnem trgu, Ljubljana

Paviljon lepe glasbe:
DUO PONTE

Alja Petric, vokal
Damjan Stanišić, kitara

Duo Ponte je stik glasbenikov, ki skozi lastne interpretacije poskušata preseči razdalje med kulturami evropskega juga od vzhoda do zahoda in dlje, vse do Novega sveta. V zvočnih ambientih Dua harmonično sobivajo svetovi, ki bi se sicer razkropili; glasbena izročila se v njuni izpovedi zlivajo v novo zgodbo iz preteklosti. Glasba je najtrdnejši most med minljivim in večnim, med zemljo in nebom; Duo ponte je graditelj tega mostu, konstruktor mavrice tradicij, ki povezuje preteklost in prihodnost. Je široka cesta v nedoumljivo za vse, ki se znajo prepustiti glasbi.

Več >>

Ponedeljek, 26. 11. 2018, ob 18.00
Galerija Janez Boljka, Gornji trg 16, Ljubljana

STITCHING PALESTINE
Dokumentarni film
Carol Mansour, 2017, 78’, z angleškimi podnapisi

Predvajanje dokumentarnega filma Stitching Palestine, spremljajoči dogodek ob razstavi TRADICIONALNE PALESTINSKE VEZENINE: ključ za obstoj narodne identite, ki je na ogled v Galeriji Janez Boljka do 10. decembra 2018.

Več >>

Torek, 27. 11. 2018, ob 00.10
Televizija Slovenija 1

ORKESTER TRADICIJSKIH GLASBIL IN NOVIH TEHNOLOGIJ (Argentina) in SIMFONIČNI ORKESTER RTV SLOVENIJA

Predvajanje posnetka 3. dela Otvoritvenega koncerta 30. Mednarodnega festivala Noči v stari Ljubljani

Vabimo vas k ogledu posnetka tretjega dela letošnjega Otvoritvenega koncerta 30. Mednarodnega festivala Noči v Stari Ljubljani. Gostili smo izjemno skupino glasbenih raziskovalcev in ustvarjalcev iz Argentine, združenih v Orkester tradicijskih glasbil in novih tehnologijPosnetek 1. in 2. dela koncerta si lahko pogledate v Arhivu oddaj RTV Slovenija.

Skupnost glasbenikov oživlja umetnost in duhovno izročilo igranja na glasbila Južne in Srednje Amerike ter ga povezuje s sodobnimi inštrumenti in zvočno tehnologijo. Za to priložnost so v Slovenijo pripeljali obsežno, več kot 500 kilogramov težko zbirko tradicijskih glasbil, mask in drugih obrednih tradicijskih predmetov, ki so plod njihovega raziskovanja kultur iz različnih področij Amerike, del svojega repertoarja pa so priredili tudi za izvedbo s Simfoničnim orkestrom RTVS, ki ga je vodil argentinski dirigent Martín Fraile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.