Koncert Orkestra ruskih ljudskih inštrumentov ”Nekrasov” v Škofji Loki 13.8.2018

ORKESTER RUSKIH LJUDSKIH INŠTRUMENTOV NEKRASOV

Ponedeljek, 13. 8. 2018, ob 18.00

Trg pod gradom, Škofja Loka

 

Vabimo vas na izjemen koncert Orkestra ruskih ljudskih inštrumentov Nekrasov, ki bo v ponedeljek, 13. avgusta 2018, ob 18.00 uri na novem Trgu pod gradom v Škofji Loki. 

 

Vljudno vabljeni, obenem pa vas prijazno prosim, da povabilo na koncert širite naprej!

 

Orkester ruskih ljudskih inštrumentov Nekrasov, ki deluje pod okriljem Ruske radiotelevizije in velja za nacionalno dragotino, je bil ustanovljen decembra leta 1945. Vodili so ga izvrstni ruski dirigenti, med drugim Vladimir Fedosejev in Nikolaj Nekrasov, po katerem se je orkester tudi poimenoval.

Od leta 2012 je stalni dirigent orkestra maestro Andrej Šljahkov. umetniški vodja orkestra (od leta 2015) pa je Aleksander Maškovič. Orkester izvaja glasbo različnih stilov, obdobij in zvrsti. Njegov repertoar obsega rusko ljudsko glasbo, glasbo sodobnih ruskih skladateljev, ruska in tuja klasična dela, pa tudi moderne skladbe. Veliko del, ki jih je orkester posnel, je uvrščenih v Zlato zbirko Ruske radiotelevizije. Z orkestrom nastopajo najboljši izvajalci na različnih glasbilih, pa tudi ugledni operni solisti in inventivni mladi glasbeniki. Z orkestrom bo v Škofji Loki nastopila izjemna rusko-slovenska violinistka Nadežda Tokareva.

 

Posebno mesto v dejavnosti orkestra imajo koncertni nastopi v dvoranah Moskovskega filharmoničnega združenja, sodelovanja na glasbenih festivalih ter turneje po Rusiji in v tujini.

 

Orkester Nekrasov se odlikuje z jasnim in obenem individualnim slogom igre. Toplina in melodičnost godal, bogata izraznost solističnih inštrumentov in izvajalska iskrenost, prepletena z do popolnosti izbrušeno virtuoznostjo, se zlivajo v neponovljivo esenco, ki je zvočna vizitka orkestra.

Vljudno vabljeni na lep poletni koncertni v večer v Škofjo Loko s katerim bo ta priznani ruski orkester tudi sklenil slovensko turnejo.

V primeru slabega vremena bo koncert v Kristalni dvorani Sokolskega doma na Mestnem trgu 16-17, v Škofji Loki

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 6 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.