Kolesarstvo podravska

Kolesarska pot Kungoških vinorodnih gričev (2)

S kartončkom za zbiranje žigov na kontrolnih točkah pričnete pot izpred TIC-a v Zgornji Kungoti. Zavijete proti Svečini, kjer lahko ob žigosanju kartončka spijete še kavo. Iz Svečine se vzpnite na Špičnik in se peljitemed sadovnjaki ter vinogradi, pri kmetiji Leber-Vračko pa si lahko privoščite kozarec vina ali si ogledate njihovo klet in hlev. Pot nadaljujete po glavni cesti v smeri Jurija. Ustavite se lahko pri gostišču Vračko ter si pred povratkom v Zgornjo Kungoto privoščite malico.

Kungoška razgledna kolesarska pot (3)

Izpred TIC-a v Zgornji Kungoti krenite proti več kot 800 let stari vasi Svečina, si oglejte njen urejen trg in jo nato mahnite med sadovnjaki proti Hudi luknji. Nadaljujte proti mejnemu prehodu Jurij, od koder sledi še samo povratek v Kungoto.

Kungoška kolesarska pot (4)

Pohorska kolesarska transverzala (PT)

Kolesarsko odkrivanje Pohorja od sv. Bolfenka na mariborski do vznožja Kremžarjevega vrha na koroški strani Pohorja.

Pot lahko pričnete že pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače, ki vas popelje vse tja do hotela Bellevue naPohorju. V njegovi neposredni bližini, pri cerkvi Sv. Bolfenka, se prične slabih 75 km dolga Pohorska kolesarska transverzala. Tisti bolj zagnani se lahko do izhodiščne točke pripeljete tudi po Kordekovi kolesarski poti (0:1)

S kolesom po Mariboru: DRAVSKA

Pot poteka po ulicah mestnega središča in peš coni ter na obrežju Drave, deloma tudi po kolesarskih stezah po asfaltu in makadamu.

S kolesom po Mariboru: PEKRSKA GORCA   

Iz Limbuša pelje 2,5 km dolga cesta s strmim vzponom do posestva Meranovo (nekdanja pristavanadvojvode Janeza).  Iz Radvanja se s sedežnicami zapeljemo do cerkvice sv. Bolfenka.
Večji del poti poteka po manj prometnih asfaltiranih ulicah/cestah, deloma tudi po kolesarskih stezah in peš coni, nekaj je tudi makadama.

S kolesom po Mariboru: BRESTERNIŠKO JEZERO      

S kolesom po Mariboru: PUSTOLOVSKA   

 

S kolesom po Mariboru: VIA URBIUM    

S kolesom po Mariboru: FORMA VIVA   

Forma viva predstavlja v Mariboru pomemben umetniški poseg v urbano strukturo mesta, ki ponuja izjemno atraktiven vpogled v skrivnosti in različne značaje mesta Maribor – tako v mestnem jedru kot tudi v posameznih mestnih četrtih.

Z željo opozoriti na to dragoceno kulturno dediščino našega mesta je Umetnostna galerija Maribor v sodelovanju z Mariborsko kolesarsko mrežo pripravila kolesarsko pot Forma viva, ki ponuja nekoliko drugačen pogled na omenjene likovne smeri, hkrati pa prispeva k ozaveščanju ekološke mobilnosti. 

RAČE- FRAM

Jantarna kolesarska pot     

SLOVENSKA BISTRICA

MOČVIRSKA KOLESARSKA POT  

(dolžina: 36 km, start je na nadmorski višini 274 m, najvišja točka ob poti leži na nadmorski višini 340 m). Namenjena je družinam z otroki in tistim, ki jim večji vzponi niso najbolj pogodu. Poteka od Slovenske Bistrice skozi Laporje, Hošnico, mimo Studenic, gradu Štatenberg in skozi Kočno pri Ložnici nazaj v Slovensko Bistrico…..   


GRANITNA – GORSKA KOLESARSKA POT   

 (dolžina: 51 km, najvišja točka leži na nadmorski višini 1250 m). Namenjena je bolj izurjenim kolesarjem. Poteka od Slovenske Bistrice skozi Oplotnico, Kebelj, Osankarico, mimo Treh Kraljev na Pohorju in skozi Tinje nazaj v Slovensko Bistrico. ….

TRNOVSKA VAS

Kolesarska pot po občini Trnovska vas  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + seventeen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.