Kolesarstvo notranjska

BLOKE

Bloke imajo svojevrstno poselitveno kulturo, saj imajo kar 45 vasi. Vse so povezane z lepimi asfaltnimi potmi, ki jih zlahka prekolesarite ali prerolate.

LOŠKA DOLINA

Marsikateremu kolesarju malo poznana, pa vendarle tudi z vidika tega športa zelo zanimiva in razgibana pokrajina nudi veliko užitkov in izivov za najzahtevnejše kolesarske navdušence kot tudi za družinsko kolesarjenje. Marsikateri kolesar, ki je prekolesaril poti po Krpanovi deželi, je v iskanju novih še neodkritih poti zavil tudi na področje obsežnih javorniško-snežniških gozdov, prepletenih z gozdnimi cestami, ki povezujejo Cerkniško jezero, področje okrog gradu Snežnik, Mašuna z pivškim poljem in Ilirsko Bistriško kotlino. Kolesarjenje v gozdnem hladu in prijetni poletni svežini, ki je značilna za te obsežne gozdove, še posebej navdušuje kolesarje v vročih poletnih mesecih, ko so ostale kolesarske poti zaradi visokih poletnih temperatur skorajda brez kolesarjev.
Loška dolina leži v notranjskem podolju, po katerem drži pot iz osrednje Slovenije v povirje Kolpe in čez Gorski kotar proti morju. Ravno te povezave so, zaradi zmernega cestnega prometa, priljubljene poti kolesarjev v deželo Petra Klepca in proti Kvarnerskemu zalivu.

POSTOJNA

Grajska pot   

Junior
Veliki Javornik
Jamska pot
Dežela presihajočih jezer
Cerknica – Rakov Škocian

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − fifteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.