Kolesarstvo koroška

KOLESARJENJE PO KOROŠKI

KOLESARJENJE

Posebna je tudi koroška pozornost in naklonjenost do gorskega kolesarjenja. Gozdovi so prepredeni s cestami, kolovozi in potmi, ki koristno služijo kolesarjem. Nekajkrat obrnete pedala in že uživate v vožnji med sadovnjaki, polji in gozdovi na poti do visokogorskih planinskih postojank ali razglednih točk. In še posebnost! Gorska kolesa so ustvarjena predvsem za garaško uživanje na gorah. Tod pa je možno kolesariti tudi skozi goro – po opuščenih in skrivnostnih rudarskih rovih pod goro Peco.

GORSKI KOLESARSKI PARK SLEDI DIVJINE

Številne gorske doline se v tem delu Karavank dvigajo pod alpske vrhove, okoliški gozdovi z razpredeno mrežo gozdnih cest in kolovozov pa nudijo skoraj neomejene možnosti za gorsko kolesarjenje, zato je tu nastal prvi gorski kolesarski park v Sloveniji. Z živalskimi sledmi označene in na kartah vrisane poti za kolesarjenje so imenovane Sledi divjine.

BICIKL-LAND

Slabih 70 km dolga krožna kolesarska pot z devetimi kontrolnimi točkami poteka po slovenski in avstrijski strani Kozjaka mimo številnih naravnih in kulturnih znamenitosti.  Trasa poti je po slovenski strani speljana večinoma po makadamskih cestah, na avstrijski pa po asfaltnih.

KOLESARSKE POTI RIBNIŠKO POHORJE

V okolici idilične hribovske vas Ribnica na Pohorju, ki se razvija v pravo pohorsko turistično vas, je označena mreža poti za gorsko kolesarjenje, ki se navezujejo tudi na Pohorsko kolesarsko transverzalo.

DRAVSKA KOLESARSKA POT

Mednarodna Dravska kolesarska pot je del evropske mreže kolesarskih poti. V Sloveniji poteka od Dravograda v smeri proti Mariboru. Pot se vije po razgibani pokrajini ob Dravi, vodi skozi staro trško jedro Dravograda, po lokalnih cestah in poteh vzdolž reke in preko gozdov prostranega Pohorja. Preko mednarodnega mejnega prehoda Radelj je dostop do kolesarskih poti po avstrijski Štajerski.

KOLESARSKA POT OKOLI URŠLJE GORE

Gorsko kolesarska pot vodi po lokalnih in gozdnih cestah, ki povezujejo zaselke in kmetije, razdrobljene okoli Uršlje gore. Izhodišče poti je ob Ivarčkem jezeru, priljubljenem turistično rekreacijskem centru, navezave nanjo pa potekajo iz okoliških krajev Mežiške in Mislinjske doline.

KUNDIJEVE KOLESARSKE POTI

S Prevalj vodijo označene poti na Leše, Šentanel, Strojno, Dolgo Brdo in zeleni krog Po poteh Blaža Mavrela v Strojni. Določene poti – kroge je možno med sabo kombinirati, tako da imate z njimi možnost spoznati  okolico Prevalj  s prekrasnimi panoramskimi pogledi na koroške gore in doline.

POHORSKA KOLESARSKA TRANSVERZALA

Po slemenih Pohorja poteka kolesarska pot, ki povezuje vzhodni del z zahodnim. Na to transverzalo pa se navezujejo kolesarske poti iz vseh večjih središč okoli Pohorja.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 13 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.