Kolesarski praznik v Kranju (28. – 29. julij)

Kolesarski praznik v Kranju – 50 let Velike nagrade Kranja – Memorial Filipa Majcna

Zadnji julijski vikend je rezerviran za ljubitelje kolesarstva. Kranjski kolesarski klub namreč organizira že tradicionalni Kolesarski praznik v Kranju.

V soboto bodo kolesarke in kolesarji tekmovalni program začeli že v popoldanskih urah skriterijem, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo za vse kategorije v tej disciplini. Svojo hitrost pa bodo preizkusili tudi otroci, ki še ne trenirajo kolesarstva, za njimi pa šeamaterji in kolesarski trenerji. Po lanski 60. obletnici delovanja kluba bodo kranjski kolesarji tudi letos praznovali – 50. izvedbo dirke za Veliko nagrado Kranja, ki jo bodo obeležili s sobotnim večernim koncertom skupine Pop Design z začetkom ob 20.00 in 22.00 uri. Vmes se bodo v soju žarometov pomerili še člani na nočnem kriteriju, ki bo pravi kolesarski spektakel za gledalce.

V nedeljo sledi najstarejša slovenska mednarodna kolesarska dirka, ki poteka pod okriljem svetovne kolesarske zveze UCI, že 50. Velika nagrada Kranja – memorial Filipa Majcna. Trasa poteka v Kranju in ožji okolici, zato bo zelo zanimiva tudi za gledalce. Organizatorji obljubljajo močno mednarodno konkurenco. Še posebej atraktiven bo vzpon na Jelenov klanec, po katerem so dirke v Kranju prepoznane – kolesarji ga bodo prevozili kar 13-krat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.