Kino KDK – tedenski napovednik (6. 3. – 9. 3.)

Kino KDK – tedenski napovednik 

(6. 3. – 9. 3.)

O ljudeh in vaseh*

(Visages Villages, Agnès Varda, JR, Francija, 2017)

Legendarna režiserka francoskega novega vala Agnès Varda ter več kot petdeset let mlajši umetnik in fotograf JR potujeta po francoskem podeželju, srečujeta domačine, izdelujeta njihove velikanske črno-bele portrete in jih razstavljata na zidovih hiš, kjer živijo in delajo.

Agnès Varda in ulični umetnik JR, ki ju druži ljubezen do običajnih ljudi in njihovih zgodb, sta ustvarila topel in duhovit film ceste – ganljivo meditacijo o prijateljstvu, minljivosti in moči umetnosti.

Film je prejel nagrado za najboljši dokumentarec v Cannesu in nominacijo za oskarja.

NA SPOREDU:

sreda, 6. 3., ob 19. uri

sreda, 13. 3., ob 20.15 uri

Izbrisana

(Izbrisana, Miha Mazzini, Slovenija, 2018)

Izbrisana je zgodba o samski mamici Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstaja – ne ona, ne njen novorojenček. Je zgodba o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v devetdesetih letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice. Kaj se zgodi, če izpadeš iz sistema? Lahko te izženejo iz države, morda ti sosedje zasedejo stanovanje, ostaneš brez službe, zdravnika, celo otroka … Anino mrzlično iskanje rešitve se prelevi v napeto zgodbo, ki spotoma podrobno razišče anomalije slovenskega družbenega sistema.

NA SPOREDU:

četrtek, 7. 3., ob 19. uri (projekciji filma sledi pogovor z scenaristom in režiserjem Miho Mazzinijem – cena vstopnice na ta dan je 4 €)

četrtek, 14. 3., ob 18. uri

Šepet nežne ulice

(If Beale Street Could Talk, Barry Jenkins, ZDA, 2018)

Tish in Fonny sta mlad in zaljubljen temnopolti par v Harlemu sredi sedemdesetih let. Sveže sta zaročena in pričakujeta prvega otroka, ko je Fonny nenadoma obtožen posilstva in pristane za zapahi.

Z oskarjem nagrajeni režiser Barry Jenkins (Mesečina) je s priredbo istoimenskega romana Jamesa Baldwina ustvaril še en pretanjen in presunljiv portret temnopolte Amerike, tokrat umeščen na ulice Harlema sedemdesetih let.

Šepet nežne ulice je Regini King prinesel oskarja za najboljšo žensko stransko vlogo.

NA SPOREDU:

petek, 8. 3., ob 18. uri

torek, 12. 3., ob 18. uri

Colette

(Colette, Wash Westmoreland, ZDA, Velika Britanija, 2018)

Biografska drama o radoživi francoski pisateljici, ki na pragu moderne dobe s svojim življenjem in delom ruši tabuje, izziva vladavino patriarhata in nazadnje pokoplje figuro pokorne žene. Colette je zgodba o ženski, ki ji je moški odvzel glas, in o njenem boju, da bi ga ponovno dobila …

Film je režiral Wash Westmoreland, sorežiser filma Še vedno Alice.

NA SPOREDU:

petek, 8. 3., ob 20.15 uri

torek, 12. 3., ob 20.15 uri

Korgi: Kraljevski kuža z velikim srcem

(The Queen’s Corgi, Ben Stassen, Belgija, 2019)

Animirana pustolovščina o psičku Korgiju, najboljšemu prijatelju kraljice Elizabete, od katerega se ne loči že od otroštva. Rex je najljubši pes britanske kraljice. Nekega dne pa se izgubi v Londonu in kar naenkrat se zanjde v družbi najrazličnejših psov, ki se med seboj borijo za preživetje. Na svojem epskem potovanju išče poti za vrnitev na dvor, poleg tega pa se nepričakovano zaljubi in odkrije svojo pravo identiteto.

SINHORNIZIRANO

NA SPOREDU:

sobota, 9. 3., ob 18. uri

sobota, 16. 3., ob 18. uri

nedelja, 17. 3., ob 17. uri

Stotnica Marvel

(Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Flick, ZDA, 2019)

Zgodba Stotnice Marvel spremlja razvoj Carol Denvers v eno od najmočnejših superjunakinj Marvelovega filmskega sveta, v trenutku, ko se Zemlja nahaja sredi galaktične vojne med dvema rasama nezemljanov. Postavljena v 90. leta 20. stoletja je Stotnica Marvel povsem nova pustolovščina še nevidenega dela v zgodovini Marvelovega filmskega sveta.

NA SPOREDU:

sobota, 9. 3., ob 20. uri

sreda, 13. 3., ob 18. uri

nedelja, 17. 3., ob 19. uri

KINO KDK

Cene vstopnic: 5 € / 6 € (3D projekcija). Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si / Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07-488-01-94). Delovni čas: pol ure pred projekcijo.

Filmi označeni z znakom * so umetniški filmi

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2, 8270 Krško
t +386 7 488 01 90

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.