Kino KDK – tedenski napovednik  (29. 1. – 3. 2.)

Kino KDK – tedenski napovednik 

(29. 1. – 3. 2.)

Vrhunec *

(Climax, Gaspar Noé, Francija, 2018)

Po resničnih dogodkih posneta ekstravaganca Gasparja Noeja, polna divjih režiserskih prijemov in sijajne elektronske glasbe devetdesetih let.

Leto 1996. Skupina mladih plesalcev se v zapuščeni šoli pripravlja na nastop. Po zadnji vaji se zberejo na zabavi, ki pa se obrne na glavo, ko odkrijejo, da je sangriji nekdo primešal halucinogeno drogo …

NA SPOREDU:

torek, 29. 1., 18:00

petek, 1. 2., 18:00

Tihotapec

(Mule, Clint Eastwood, ZDA, 2018)

Kriminalna drama Tihotapec, ki je nastala v produkciji studiev Warner Bros. Pictures, Imperative Entertainment in BRON Creative, ni zgolj novi režijski podvig Clinta Eastwooda: igralec veteran v njej tudi nastopa – ob zvezdnikih Bradleyju Cooperju, Laurenceu Fishburnu, Michaelu Peñi, Dianne Wiest in Andyju Garcii, poleg njih pa igrajo še Alison Eastwood, Taissa Farmiga, Ignacio Serricchio, Loren Dean in Eugene Cordero. Eastwood je Earl Stone, možakar brez prebite pare v svojih osemdesetih. Sam je in tik pred tem, da mu banka zaseže podjetje, ko dobi ponudbo za službo, za katero mora zgolj znati voziti avto. Zveni enostavno – le da Earl ne ve, da je sprejel delo kurirja za droge za mehiški kartel.

NA SPOREDU:

torek, 29. 1., 19:45

Dekle *

(Girl, Lukas Dhont, Belgija, Nizozemska, 2018)

Petnajstletna Lara želi postati profesionalna baletka. Družina jo pri tem podpira, zato se z očetom in bratom preseli v bližino ene najboljših plesnih akademij, da bi tam nadaljevala šolanje. Toda postopoma ugotovi, da se njeno telo ne bo tako zlahka uklonilo strogim zahtevam akademske umetnosti. Lara je bila namreč rojena kot fant, in čeprav jo do ženskega telesa ločuje le še korak, se njene najstniške frustracije in nepotrpežljivost vse bolj stopnjujejo.

Film je prejel nagrado za najboljši prvenec v Cannesu in nagrado Evropske filmske akademije za odkritje leta.

NA SPOREDU:

sreda, 30. 1., 18:00

ponedeljek, 4. 2., 18:00

Vedrina

(Serenity, Steven Knight, ZDA, 2018)

Na majhnem karibskem otoku prične kapitana ribiške ladje (Matthew McConaughey) preganjati skrivnostna preteklost, potem ko se nanj po pomoč obrne njegova nekdanja žena (Anne Hathaway). Slednja ga namreč prosi, naj ubije njenega sedanjega moža. Kmalu se izkaže, da kapitanova nova realnost ni tisto, kar se zdi na prvi pogled.

NA SPOREDU:

sreda, 30. 1., 20:00

Mož iz ozadja

(Vice, Adam McKay, ZDA, 2018)

Film, ki se razteza prek polovice stoletja, ponuja črnega humorja poln in pogosto nelagoden insajderski pogled na izkoriščanje in zlorabo institucionalne moči in oblasti. Naslovnega junaka, Dicka Cheneyja (Christian Bale), spremlja na njegovi poti od električarja na podeželju Wyominga do dejanskega predsednika Združenih držav Amerike, in v spretni režiji Adama McKaya intimno, drzno in na humoren način prikazuje dva njegova obraza – Cheneyja kot predanega družinskega očeta in kot političnega mojstra marionet.

Film je prejel nagrado zlati globus za najboljšo glavno moško vlogo in 8 nominacij za nagrado oskar. 

NA SPOREDU:

četrtek, 31. 1., 18:00

sobota, 2. 2., 19:00

sreda, 6. 2., 19:30

Taksi bluz

(Taksi bluz, Miroslav Stamatov, Srbija, 2019)

Marko je simpatičen propadli dramaturg, ki že vrsto let dela kot taksist. Na prvi pogled običajen dan v službi se sprevrže v kaos, ko v njegov avto sede mladi Damir. Deček je pobegnil iz mladinskega doma, da bi našel očeta. Vožnja v taksiju ju bo v eni noči privedla do odbitih in blazno smešnih situacij.

NA SPOREDU:

petek, 1. 2., 20:00

ponedeljek, 4. 2., 20:00

Kako izuriti svojega zmaja 3

(How to Train Your Dragon: The Hidden World, Dean DeBlois, ZDA, 2019)

V novem poglavju nepozabne pustolovščine mladi Viking Viki in zmaj Brezzobi končno spoznata svoji usodi – on kot poglavar otoka Berk ob boku prijateljice Astrid in zmaj kot vodja svoje vrste. Po naključju naletita na skriti svet zmajev, Brezzobi pa spozna prikupno zmajčico Svetli bes. A kmalu Vikingom preti nevarnost zaradi katere morajo zapustiti svoj dom, se odseliti v varnejše kraje in odkriti skriti svet, za katerega so mislili, da je le mit. Prijateljstvo bo postavljeno pred največjo preizkušnjo, v kateri se bosta morala oba boriti za to, kar jima največ pomeni.

SINHRONIZIRANO

NA SPOREDU:

sobota, 2. 2., 17:00

nedelja, 3. 2., 17:00 (3D)

sreda, 6. 2., 17:30

nedelja, 17. 2., 17:00 (3D) 

Zelena knjiga *

(Green Book, Peter Farrelly, ZDA, 2018)

New York leta 1962. Dr. Don Shirley, svetovno znan temnopolti pianist, se odpravlja na turnejo po globokem jugu. Za šoferja in varnostnika najame Tonyja Vallelongo, redarja italijanskega rodu iz Bronxa. Medtem ko potujeta skozi razklano deželo se morata zanašati na “zeleno knjigo”, ki je nekakšen vodič po takratnih varnih območij za Afroameričane. Soočena z rasizmom in nevarnostjo ter hkrati z nepričakovano človečnostjo in humorjem sta prisiljena razlike postaviti na stran, da bi lahko preživela in uživala na življenjskem popotovanju.

Film je prejel 3 zlate globuse (najboljši film v kategoriji komedije/muzikali, najboljši stranski igralec in najboljši filmski scenarij) in 5 nominacij za nagrado oskar. 

NA SPOREDU:

nedelja, 3. 2., 19:00

torek, 5. 2., 19:00

sobota, 9. 2., 19:00

KINO KDK

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + twenty =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.