Kino KDK – tedenski napovednik (28. 8. – 2. 9.)

Kino KDK – tedenski napovednik (28. 8. – 2. 9.)

Mary Shelley

(Mary Shelley, Haifaa Al-Mansour, VB / Luksemburg / ZDA, 2018)

Mary Shelley je razkošna biografska drama o pisateljičinem burnem ljubezenskem razmerju, ki ga je prelila v enega najvplivnejših gotskih romanov vseh časov: zgodbo o Frankensteinu. Film prve režiserke Savdske Arabije, Haife Al-Mansour (Zeleno kolo), je obenem brezčasna pripoved o mladi ženski, ki se upre družbenim konvencijam, da bi poiskala svojo lastno pot.

NA SPOREDU:

torek, 28. 8., ob 18:00

+ na sporedu še v septembru

Megalodon: Predator iz globin

(The Meg, Jon Turteltaub, ZDA, 2018)

Pred petimi leti je izkušeni potapljač, mornariški stotnik Jonas Taylor, naletel na neznano nevarnost v neraziskanih območjih Marianskega jarka, zaradi česar je moral prekiniti nalogo in zapustiti pol posadke. Čeprav so ga zaradi tragičnega incidenta nečastno odpustili, kar ga je stalo kariere, zakona in je vsak kanček časti izginil zaradi njegovih neverjetnih trditev, kaj je to povzročilo – napad na njegovo plovilo 20-metrskega morskega megalodona, ki naj bi izumrl pred milijon leti. Ko pa se pokvarjena podmornica skupaj z njegovo bivšo ženo na krovu potopi na dno, pokličejo prav njega. Naj gre za poskus odrešitve ali pa samomorilsko misijo, se mora Jonas soočiti strahovi in tvegati življenje in življenje ujetih pod morjem z enim vprašanjem: je lahko carcharodon megalodon, največji morski plenilec vseh časov, še vedno živ in na lovu?

NA SPOREDU:

torek, 28. 8., 20:00

sobota, 1. 9., 20:00

Vohun, ki me je nategnil

(The Spy Who Dumped Me, Susanna Fogel, ZDA, 2018)

Audrey (Mila Kunis) in Morgan (Kate McKinnon), tridesetletni prijateljici iz Los Angelesa, se nepričakovano zapleteta v mednarodno zaroto, ko se Audreyjin bivši fant prikaže pri njiju s skupino smrtonosnih morilcev za petami. Prijateljici presenetita celo sebe in skočita v akcijo in v beg po Evropi pred morilci in sumljivim, a očarljivim britanskim agentom, medtem ko skušata rešiti svet.

NA SPOREDU:

četrtek, 30. 8., 17:30

Misija: Nemogoče – Izpad

(Mission: Impossible – Fallout, Christopher McQuarrie, ZDA, 2018)

Nekatere franšize svojo zgodbo vedno znova nadgradijo s presenetljivimi preobrati ter postrežejo z napetimi akcijskimi preobrati, ki predstavljajo popolni odklop od vsakdanjika. Med njimi ima svoje častno mesto tudi Misija: Nemogoče, ki svoja nadaljevanja pridno niza že vse od leta 1996, ko smo prvič spoznali neustrašnega in iznajdljivega agenta Ethana Hunta. Tega že vse od začetka zvesto upodablja igralec in producent Tom Cruise, znan tudi po tem, da nevarne prizore posname brez uporabe profesionalnih kaskaderjev.

NA SPOREDU:

četrtek, 30. 8., 19:45

Račka, račka, gos

(Duck Duck Goose, Christopher Jenkins, ZDA, 2018)

Chao in Chi sta osiroteli rački, ki imata to (ne)srečo, da se izgubita in na poti naletita na svojeglavega gosaka Penga, ki v zraku raje izvaja akrobatske vragolije, kot da bi s svojo jato odletel na jug. Izgubljeni rački ga sprva prav nič ne zanimata, vse dokler si med predrznim letenjem ne poškoduje krila. Takrat se le odloči, da bo račkama pomagal poiskati njuno jato. Da bi ubežali zimi in snegu, se trojica odpravi na razburljivo pustolovščino, polno preprek in srečanj z drugimi živalmi, na katerem se med njimi – čeprav so si tako različni, spletejo pristne vezi.

NA SPOREDU:

sobota, 1. 9., 18:00

Skrivno življenje mačk

(Cats and Peachtopia, Gary Wang, Kitajska, 2018)

Zagotovo ste se že velikokrat vprašali, kaj se podi po glavah vašim malo samosvojim hišnim ljubljenčkom – mačkam. Prihaja nov sinhroniziran animiran film, ki bo razkril prav vse njihove skrivnosti, hkrati pa nas bo naučil, da sta vztrajanje in trdna volja tista, ki sta najbolj pomembna, če želiš slediti svojim sanjam.

NA SPOREDU:

nedelja, 2. 9., 18:00

sobota, 8. 9., 18:00

nedelja, 9. 9., 18:00

Pravičnik 2

(The Equalizer 2, Antoine Fuqua, ZDA, 2018)

Po odličnih kritikah in navdušenosti občinstva nad prvim filmom iz leta 2014 si lahko oboževalci, pa tudi tisti, ki bodo to še postali, lahko oddahnejo. Nadaljevanje akcijskega trilerja pride letos v kino. Zgodba o zaroti in maščevanju z vrhunsko akcijo in odlično igralsko zasedbo vas bo poleti priklenila na sedeže. In to z razlogom.

NA SPOREDU:

nedelja, 2. 9., 20:00

sreda, 12. 9., 18:00

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.