Kino KDK – tedenski napovednik (26. 11. – 27. 11.)

Kino KDK – tedenski napovednik (26. 11. – 27. 11.)

Dekle v pajkovi mreži

(The Girl in the Spider’s Web, Fede Alvarez, VB, Nemčija, Švedska, Kanada, ZDA, 2018)

V četrtem romanu, Dekle v pajkovi mreži, ki ga je napisal David Lagercrantz, ponovno srečamo junaka iz prejšnjih delov Stiega Larssona, hekerico Lisbeth Salander in novinarja Mikaela Blomkvista, ki se tokrat zapleteta v nevarno mrežo vohunstva, spletnega kriminala in politične korupcije. Strah, napetost in nove grožnje, s katerimi se bosta nenadoma spopadala, bodo prisilili brezkompromisnega lovca na resnico in ekscentrično, vendar genialno računalničarko, da ponovno združita moči.

NA SPOREDU:

ponedeljek, 26. 11., ob 18:00

Ptice jezer, njihova vrnitev

(Ptice jezer, njihova vrnitev, Matej Vranič, Slovenija, 2018)

Ptice spremljamo skozi enoletno obdobje ‒ njihov boj za obstanek v zimskih razmerah, pomladni prihod selivk iz južnih prezimovališč, obdobje parjenja in gnezdenja, jesensko selitev in pripravo na zimo tistih vrst, ki se ne selijo … Vključene so še nekatere druge živali – polhi, žabe, želve –, katerih življenje se večkrat prepleta z življenjem ptic, s čimer so vsebinsko zaokrožene posamezne (pod)zgodbe.

NA SPOREDU:

ponedeljek, 26. 11., ob 20:00

Največji dar

(El mayor regalo, Juan Manuel Cotelo, Španija, 2018)

Največji dar je peti dolgometražni film režiserja Juana Manuela Cotela in četrti v španski produkciji INFINITO+1, v okviru katere so nastali filmi Poslednji vrh, Marijina zemlja in Footprints.

Film govori o ljudeh, ki so izvajali zlo nad drugimi in o tistih, ki so to zlo – večkrat nedolžni – trpeli. Na neki točki življenja so spoznali, da jim jeza ne pomaga, le bolj grenke jih dela. Zato so se odločili spremeniti pogled in odpustiti. Do prelomnega trenutka so prišli tudi izvajalci terorja in se pokesali za zločine. Režiser Juan Manuel Cotelo poskuša dokazati, da odpustiti in prositi za odpuščanje ni nemogoče, še več, da se življenje po tem koraku razcveti.

NA SPOREDU:

torek, 27. 11., ob 18:00

Vdove

(Widows, Steve McQueen, ZDA, Velika Britanija, 2018)

Film, ki je nastal na podlagi istoimenske angleške nadaljevanke, pripoveduje o štirih ženskah, ki nimajo nič skupnega – razen dolgov, ki so jim ostali za zločinskimi dejavnostmi soprogov. Dogajanje se odvija v sodobnem in s kriminalom prežetem Chicagu današnjega dne, kjer Veronica (prejemnica oskarja Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) in Belle (Cynthia Erivo) stvari vzamejo v svoje roke. Vdove skujejo več drznih načrtov, da odplačajo gangsterske dolgove svojih mož.

NA SPOREDU:

torek, 27. 11., ob 20:00

KINO KDK

Cene vstopnic: 4,5 € / 5,5 € (3D projekcija). Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si / Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07-488-01-94). Delovni čas: pol ure pred projekcijo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.