Kino KDK – tedenski napovednik (25. 9. – 30. 9.)

Kino KDK – tedenski napovednik (25. 9. – 30. 9.)

Milo za drago

(A Simple Favor, Paul Feig, ZDA, 2018)

Sijoč in dodelan videz lahko vara. Nihče ni, kar se zdi. V osrčju filma »Simple Favor«, režiserja Oaula Feiga, je zgodba o materinski vlogerki Stephanie (Anna Kendrick), ki se odloči, da bo odkrila resnico o izginotju njene najboljše prijateljice Emily (Blake Lively).

NA SPOREDU:

torek, 25. 9., ob 18:00 – ZADNJA PROJEKCIJA

Na obali Chesil

(On Chesil Beach, Dominic Cooke, Velika Britanija, 2018)

Poletje 1962 v Angliji, eno leto pred velikimi družbenimi spremembami: Beatlomanijo, seksualno revolucijo in veselimi šestdesetimi. Florence in Edwarda, mlad par v zgodnjih dvajsetih letih, spoznamo na njun poročni dan, ko eden od njiju na plaži sprejme pomembno odločitev, ki za vedno popolnoma spremeni njuno življenje.

Film Na obali Chesil je globoka, pronicljiva drama o dveh posameznikih, ki ju je zaznamoval način vzgoje, omejujejo pa ju družbene norme prejšnjega časa.

NA SPOREDU:

sreda, 26. 9., ob 19:00 – ZADNJA PROJEKCIJA

Gajin svet

(Gajin svet / Gaja’s world, Peter Bratuša, Slovenija, 2018)

Gajin svet je sodobna in dinamična mladinska romantična komedija, z elementi kriminalke, postavljena v današnje urbano okolje. Pripoved poteka prek 11-letne Gaje, ki živi v sveže razdrti družini, vendar starš, ki ostane, ni mama, temveč oče. Zgodba je začinjena z aktualno tematiko, nevarnostjo svetovnega spleta. Vanjo se naivno zaplete Gajina starejša sestra Tea, tipična 14-letna najstnica. Njun oče Peter, zdravnik, ki se je doslej posvečal predvsem svoji karieri, mora po odhodu žene za začetek najprej spoznati svoji hčeri in si prislužiti njuno zaupanje. Gaja pogumno vodi očeta med družinskimi opravili in obveznostmi na humoren način, tako da je oče Peter pripravljen, ko pride trenutek pomembne odločitve. Njegovo ukrepanje jih poveže in vzpostavi kot družino, ki si je blizu.

NA SPOREDU:

četrtek, 27. 9., ob 18:00

petek, 28. 9., ob 18:00

nedelja, 30. 9., ob 18:00

sreda, 3. 10., ob 18:00

nedelja, 7. 10., ob 17:00

Predator: Vrnitev

(The Predator, Shane Black, ZDA, 2018)

Z zunanjih meja vesolja prihaja lov na ulice majhnega mesta v eksplozivni priredbi filmske serije Predatorja Shana Blacka. Tokrat so najsmrtonosnejši lovci v vesolju še močnejši, pametnejši in smrtonosnejši kot kdaj prej, saj so se gensko nadgradili z DNK-jem drugih vrst. Ko deček po nesreči sproži njihovo vrnitev na Zemljo, lahko konec človeške vrste prepreči le skupina razcapanih bivših vojakov in zlovoljni učitelj naravoslovja.

NA SPOREDU:

četrtek, 27. 9., ob 20:00 – ZADNJA PROJEKCIJA

Pepermint: Angel maščevanja

(Peppermint, Pierre Morel, ZDA, 2018)

PEPERMINT: ANGEL MAŠČEVANJA je zgodba o mladi mami, ki se znajde na točki, kjer nima več nič za izgubiti, zato se odloči, da bo od svojih sovražnikov vzela ravno tisto, kar je bilo njej odvzeto pred leti – življenje.

NA SPOREDU:

petek, 28. 9., ob 20:00

torek, 2. 10., ob 18:00

Tisoč ur bridkosti za eno uro veselja

(Tisoč ur bridkosti za eno uro veselja – Ivan Cankar / A Thousand Hours of Bitterness for a Single Hour of Joy – Ivan Cankar, Dušan Moravec, Slovenija, 2018)

Ivan Cankar že za čas življenja velja za razvpitega umetnika. Nikoli ni tiho, rad se prepira, zmerja, pljuva, četudi po svojih ljudeh. Največkrat upravičeno. Večno v dolgovih, večno brez denarja, ki si ga kar naprej sposoja, moleduje za honorarje, največkrat za knjigo, ki je še ni napisal. Tako o Cankarju akademiki in doktorji, literarni zgodovinarji, jezikoslovci …

NA SPOREDU:

nedelja, 30. 9., ob 20:00 – ZADNJA PROJEKCIJA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.