Kino KDK – tedenski napovednik (23. 8. – 26. 8.)

Kino KDK – tedenski napovednik (23. 8. – 26. 8.)

Mamma Mia! Spet začenja se

(Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, ZDA, Velika Britanija, 2018)

Na filmska platna prihaja drugi del velike uspešnice Mamma Mia, v katerem smo spoznali simpatično Sophie, ki se bo kmalu poročila in bi zato rada ob sebi imela tudi očeta. Ker ji mama Donna nikoli ni zaupala očetovega imena, Sophie na mali grški otok pripelje trojico moških iz mamine preteklosti. Med ugotavljanjem, kdo bi lahko bil njen oče, nastaneta kaotičen vrtinec zabavnih zmešnjav in poplava romantičnih čustev. Filmska zgodba novega dela MAMA MIA: SPET ZAČENJA SE! se vrača v zgodovino in opisuje dogajanje, ki je pripeljalo do nenavadne zgodbe s tremi očeti. Na filmskih platnih ne bo manjkala igralska zasedba z Mery Streep, Pierceom Brosnanom, Stellanom Skarsgardom in Colinom Firthom na čelu. Slišali bomo tudi Abbine uspešnice, ki jih ustvarjalci prvega dela niso uporabili.

NA SPOREDU:

četrtek, 23. 8., 17:30 (ZADNJA PROJEKCIJA!)

Misija: Nemogoče – Izpad

(Mission: Impossible – Fallout, Christopher McQuarrie, ZDA, 2018)

Nekatere franšize svojo zgodbo vedno znova nadgradijo s presenetljivimi preobrati ter postrežejo z napetimi akcijskimi preobrati, ki predstavljajo popolni odklop od vsakdanjika. Med njimi ima svoje častno mesto tudi Misija: Nemogoče, ki svoja nadaljevanja pridno niza že vse od leta 1996, ko smo prvič spoznali neustrašnega in iznajdljivega agenta Ethana Hunta. Tega že vse od začetka zvesto upodablja igralec in producent Tom Cruise, znan tudi po tem, da nevarne prizore posname brez uporabe profesionalnih kaskaderjev.

NA SPOREDU:

četrtek, 23. 8., 19:45

četrtek, 30. 8., 19:45

Račka, račka, gos

(Duck Duck Goose, Christopher Jenkins, Kitajska, ZDA, 2018)

Chao in Chi sta osiroteli rački, ki imata to (ne)srečo, da se izgubita in na poti naletita na svojeglavega gosaka Penga, ki v zraku raje izvaja akrobatske vragolije, kot da bi s svojo jato odletel na jug. Izgubljeni rački ga sprva prav nič ne zanimata, vse dokler si med predrznim letenjem ne poškoduje krila. Takrat se le odloči, da bo račkama pomagal poiskati njuno jato. Da bi ubežali zimi in snegu, se trojica odpravi na razburljivo pustolovščino, polno preprek in srečanj z drugimi živalmi, na katerem se med njimi – čeprav so si tako različni, spletejo pristne vezi.

NA SPOREDU:

sobota, 25. 8., 18:00

sobota, 1. 9., 18:00

Vohun, ki me je nategnil

(The Spy Who Dumped Me, Susanna Fogel, ZDA, 2018)

Audrey (Mila Kunis) in Morgan (Kate McKinnon), tridesetletni prijateljici iz Los Angelesa, se nepričakovano zapleteta v mednarodno zaroto, ko se Audreyjin bivši fant prikaže pri njiju s skupino smrtonosnih morilcev za petami. Prijateljici presenetita celo sebe in skočita v akcijo in v beg po Evropi pred morilci in sumljivim, a očarljivim britanskim agentom, medtem ko skušata rešiti svet.

NA SPOREDU:

sobota, 25. 8., 19:30

četrtek, 30. 8., 17:30

Hotel Transilvanija 3: Vsi na morje

(Hotel Transylvania 3: Summer Vacation, Genndy Tartakovsky, ZDA, 2018)

Čas je za dopust! Ker se ve, da tudi pošasti tu pa tam potrebujejo odmor, bo naša priljubljena skupina letos dopustovala v velikem slogu. Manca bo presenetila Drakulo z družinskim potovanjem na razkošni križarski ladji, da bi se odpočil od napornega upravljanja hotela. Ker je prav Drakula navadno tisti, ki skrbi, da bodo drugi prijetno preživeli svoje počitnice, je tokrat napočil čas, da nekdo drug poskrbi za njegovo sprostitev. Seveda se tudi preostali člani Drakulove družbe ne morejo upreti razkošnemu potovanju, zato se mu navdušeno pridružijo. Ampak glede na to, da z Drakulo in njegovo družino nikoli ne gre vse gladko in po načrtu, bo tudi letošnji dopust začinjen s številnimi dogodivščinami in humorjem, bržkone pa tudi s kakšno nevarnostjo.

NA SPOREDU:

nedelja, 26. 8., 18:00 (ZADNJA PROJEKCIJA)

Whitney

(Whitney, Kevin Macdonald, ZDA, Velika Britanija, 2018)

Whitney Houston je podrla več rekordov v svetu glasbene industrije, kot katerakoli druga glasbena ženska izvajalka. Prodala je preko dvesto milijonov plošč, osvojila sedem grammyjev in se rekordnih sedemkrat uvrstila na sam vrh ameriške lestvice najbolj priljubljenih singlov. Prav tako je igrala v več uspešnih filmih, preden so njeno bleščečo kariero začele načenjati osebne težave. Dolgoletni boj z drogami, burni zakon z Bobbyjem Brownom in prerana smrt pri samo 48ih letih. Dokumentarni film Whitney je intimen, a nazoren portret Houstonove in njene družine, ki sega globje od vsem znanih škandaloznih naslovov v medijih v njenem času. Z oskarjem nagrajeni režiser, Kevin McDolnald s pomočjo še nevidenih posnetkov iz zakulisja in demo posnetkov, redkih intervjujev ter osebnih videov vsem tako ljube Whitney prikaže skrivnost dive, ki je navduševala milijone, medtem, ko se je sama borila s svojo težko preteklostjo.

NA SPOREDU:

nedelja, 26. 8., 20:00 (ZADNJA PROJEKCIJA)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.