Kino KDK – tedenski napovednik (21. 5. – 26. 5.)

Kino KDK – tedenski napovednik 

(21. 5. – 26. 5.)

Ben se vrača

(Ben is back, Peter Hedges, ZDA, 2018)

Na jutro pred božičnim večerom Burnsovi pred vrati svojega doma presenečeni zagledajo devetnajstletnega Bena. Holly težko skriva navdušenje nad sinovim nepričakovanim obiskom, hkrati pa jo je tudi strah, da Ben, ki je bil na zdravljenju zaradi odvisnosti od mamil, v domačem okolju ne bi znova podlegel skušnjavi.

Ben se vrača je intimna in še kako napeta drama o materi, ki v svojem boju, da bi sina rešila iz krempljev zasvojenosti, nikoli ne izgubi upanja.

NA SPOREDU:

torek, 21. 5., ob 18.uri

 

Čista zloba

(Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile, Joe Berlinger, ZDA, 2019)

Biografska kriminalna srhljivka o najbolj razvpitemu serijskemu morilcu vseh časov, Tedu Bundyju, ki ga bo upodobil igralec Zac Efron. Film, posnet po resničnih dogodkih, je prikazan skozi oči Bundyjevega dolgoletnega dekleta Elizabeth Kloepfer (Lily Collins), ki si je vrsto let zatiskalo oči pred resnico in zanikalo vse obtožbe zoper njega, a ga na koncu le predalo policiji.

NA SPOREDU:

torek, 21. 5., ob 20. uri 

Pokemon detektiv Pikachu

(Pokémon Detective Pikachu, Rob Letterman, ZDA, Japonska, 2019)

Prvič v zgodovini smo dobili “live action” Pokémon film z Ryanom Reynoldsom v glavni vlogi Pikatchuja, ki temelji na eni najbolj priljubljenih multigeneracijskih franšiz na svetu!

Oboževalci bodo zdaj lahko doživeli Pikachuja na velikem platnu in sicer kot detektiva. Z 21-letnim Timom, sinom izginulega zasebnega detektiva, se podata na razburljivo detektivsko pustolovščino in odkrijeta šokantno resnico, ki lahko uniči miroljubno sožitje med Pokémoni in ljudmi ter ogrozi celotno Pokémon vesolje.

NA SPOREDU:

sreda, 22. 5., ob 18. uri 

nedelja, 26. 5., ob 18. uri 

Brez dotika

(Five Feet Apart, Justin Baldoni, ZDA, 2019)

Romantična drama Brez dotika je zgodba o dveh mladih bolnikih, ki skušata, kljub težki bolezni, imeti in obdržati razmerje.

Stella in Will se spoznata v bolnišnici, kjer bivata zaradi hude bolezni, ki prizadene pljuča in dihalne poti. Sprva se ne ujameta, kmalu pa se zbližata in gresta na prvi zmenek. A drug drugemu se ne smeta približati, saj jima grozi bakterijska okužba, ki je zanju lahko usodna. Ko po tragičnem dogodku Stella ugotovi, da svoje življenje živi preveč resno, prilagodi pravila igre in razdaljo med njima zmanjša. Par »pobegne« iz bolnišnice in zaposlene pusti v velikih skrbeh, med sprehodom pa se jima pripeti nepričakovan zaplet. Se bosta drug drugega dotaknila?

NA SPOREDU:

sreda, 22. 5., ob 20. uri 

Filmski dogodek: Zgodovina ljubezni

(Zgodovina ljubezni, Sonja Prosenc, Slovenija, Italija, Norveška, 2018)

Sedemnajstletna Iva se sooča s smrtjo svoje matere. Pod vplivom te velike osebne izgube in odkritja, da ni vedela vsega o svoji mami, se počasi potaplja v drugačen, skoraj sanjski svet, ki je daleč od njene realnosti.

Film je bil premierno prikazan v glavnem tekmovalnem programu Karlovy Vary IFF 2018, kjer je v konkurenci za najboljši film prejel posebno omembo žirije za izjemen umetniški dosežek.

Projekcija filma bo pospremljena s klavirskim nastopom pianistke Nike Tkalec. 

Po projekciji sledi še pogovor z režiserko Sonjo Prosenc.

NA SPOREDU:

četrtek, 23. 5., ob 19. uri

Aladin

(Aladdin, Guy Ritchie, ZDA, 2018)

Razburljiva in dinamična adaptacija Disneyjeve klasike Aladin, je razburljiva zgodba o šarmantnem majhnem lopovu Aladinu, hrabri in skromni princesi Jasmini, ter duhu iz svetilke, ki je potencialni ključ do njune prihodnosti. Njihovi pustolovščini se pridružijo še magični čarovnik Jafar, Jasminin oče Sultan, ki je zaskrbljen za dobrobit in prihodnost svoje hčerke, ter lep, a aroganten osvajalec Princ Anders.

NA SPOREDU:

petek, 24. 5., ob 18. uri 

nedelja, 26. 5., ob 20. uri 

John Wick 3: Parabellum

(John Wick: Chapter 3 – Parabellum, Chad Stahelski, ZDA, 2019)

Poklicni morilec John Wick (Keanu Reeves) je, zaradi umora člana mednarodnega združenja atentatorjev, na begu. Nagrada za njegovo življenje je 14 milijonov dolarjev in tako postane tarča umora vseh moških in žensk na svetu.

NA SPOREDU:

petek, 24. 5., ob 20. uri

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.