Kino KDK – tedenski napovednik (2. 10. – 7. 10.)

Kino KDK – tedenski napovednik (2. 10. – 7. 10.)

Pepermint: Angel maščevanja

(Peppermint, Pierre Morel, ZDA, 2018)

PEPERMINT: ANGEL MAŠČEVANJA je zgodba o mladi mami, ki se znajde na točki, kjer nima več nič za izgubiti, zato se odloči, da bo od svojih sovražnikov vzela ravno tisto, kar je bilo njej odvzeto pred leti – življenje.

NA SPOREDU:

torek, 2. 10., ob 18:00 – ZADNJA PROJEKCIJA

Gajin svet

(Gajin svet / Gaja’s world, Peter Bratuša, Slovenija, 2018)

Gajin svet je sodobna in dinamična mladinska romantična komedija, z elementi kriminalke, postavljena v današnje urbano okolje. Pripoved poteka prek 11-letne Gaje, ki živi v sveže razdrti družini, vendar starš, ki ostane, ni mama, temveč oče. Zgodba je začinjena z aktualno tematiko, nevarnostjo svetovnega spleta. Vanjo se naivno zaplete Gajina starejša sestra Tea, tipična 14-letna najstnica. Njun oče Peter, zdravnik, ki se je doslej posvečal predvsem svoji karieri, mora po odhodu žene za začetek najprej spoznati svoji hčeri in si prislužiti njuno zaupanje. Gaja pogumno vodi očeta med družinskimi opravili in obveznostmi na humoren način, tako da je oče Peter pripravljen, ko pride trenutek pomembne odločitve. Njegovo ukrepanje jih poveže in vzpostavi kot družino, ki si je blizu.

NA SPOREDU:

sreda, 3. 10., ob 18:00

nedelja, 7. 10., ob 17:00

sreda, 24. 10., ob 17:00

Večerna šola

(Night School, Malcolm D. Lee, ZDA, 2018)

Po akcijskih komedija Svaka pod krinko (Ride Along 2) in Obveščevalna (Central Intelligence) se Kevin Hart vrača s komedijo Večerna šola, kjer pa ne bo lovil nepridipravov temveč sedel v šolsko klop. Opraviti mora namreč izpit in tako končati srednjo šolo. V večerni šoli spozna druge ”falirance”, ki si vsak na svoj način prizadevajo opraviti nujno potrebni izpit. Ali jim bo pri tem učiteljica v pomoč ali ne ter ali bodo kot skupina držali skupaj, pa bomo videli konec septembra, ko komedija prihaja na velika platna. Kevin Hart pri komediji sodeluje tudi kot scenarist in producent.

NA SPOREDU:

sreda, 3. 10., ob 20:00 – ZADNJA PROJEKCIJA

Rodin *

(Rodin, Jacques Doillon, Francija, ZDA, Belgija, 2017)

Francoski avtor Jacques Doillon nam v igranem celovečercu, nastalem ob stoletnici umetnikove smrti v sodelovanju z Rodinovim muzejem v Parizu, pokaže umetnika pri delu.

NA SPOREDU:

četrtek, 4. 10., ob 18:00

torek, 9. 10., ob 18:00

Morilska mularija

(Assassination Nation, Sam Levinson, ZDA, 2018)

Skupina srednješolskih prijateljic v majhnem mestu Salem živi povsem običajno najstniško življenje – tako kot večina drugih so vpeta med vsakodnevnimi objavami, sebki, pogovori na družbenih omrežjih in zabavami. Ko nekega dne anonimni heker prične objavljati podrobnosti iz zasebnih življenj prebivalcev majhnega mesta, se hitro prične širiti panika in nastane kaos. Prebivalci se obrnejo drug proti drugemu, prične se lov na neusmiljenega hekerja, Lily in njene prijateljice pa bodo morale združiti svoje moči, če bodo hotele preživeti noč …

NA SPOREDU:

petek, 5. 10., ob 18:00

sreda, 10. 10., ob 18:00

Venom

(Venom, Ruben Fleischer, ZDA, 2018)

Najznamenitejši Marvelov protijunak si je po več letih nestrpnega čakanja končno zaslužil svoj film. Venom je bil ljubiteljem superjunakov doslej znan predvsem kot glavni negativec v filmih o Spider-Manu, kjer je bil kljub svoji duhovitosti in karizmi vedno potisnjen v ozadje. Toda letos bomo videli, da imajo tudi zlikovci dva obraza in da se za najhujšim negativcem včasih skriva velik junak.

NA SPOREDU:

petek, 5. 10., ob 20:00

torek, 9. 10., ob 20:00

Zvezda je rojena

(A star is born, Bradley Cooper, ZDA, 2018)

Zgodba govori o izkušenem glasbeniku Jacksonu Mainea (Cooper), ki odkrije mlado umetnico Ally (Gaga) in se v njo zaljubi. Ally je tik pred tem, da obupa nad svojimi sanjami o pevski karieri, vendar jo Jackson prepriča v nasprotno. Ker pa se sam bori z lastnimi demoni, njun odnos ob njenem kariernem vzponu začne razpadati.

NA SPOREDU:

nedelja, 7. 10., ob 19:00

četrtek, 11. 10., ob 19:00

petek, 19. 10., ob 18:00

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.