Kino KDK – Tedenski napovednik (19. 6. – 24. 6.)

Kino KDK – Tedenski napovednik

(19. 6. – 24. 6.)

Ljubiti Pabla

(Loving Pablo, Fernando León de Aranoa, Španija, Bolgarija, 2017)

Dogajanje je postavljeno v Kolumbijo v zadnja desetletja prejšnjega stoletja. Novinarka in medijska zvezda Virginia Vallejo (Penélope Cruz) se zaplete v romantično razmerje z zloglasnim preprodajalcem drog Pablom Escobarjem (Javier Bardem), kljub temu, da je bil poročen in imel družino. Eden najbogatejših ljudi na svetu je bil znan kot vodja kolumbijske mafije, ki je trgoval s kokainom in ga tihotapil v ZDA. Za kratek čas je vstopil tudi v politiko in prav ljubica Virginia ga je naučila, kako komunicirati z mediji in novinarji ter kako se obnašati v javnosti. Njuno razmerje je trajalo pet let. Da pa bi Escobarja ustavili pri nečednih poslih, se na Virginio obrne agent Shepard s prošnjo, da bi kralja kokaina, kot se ga je prijel vzdevek, prepričala v takšno odločitev.

NA SPOREDU:
torek, 19. 6., 18:00
sobota, 23. 6., 19:45

Stalinova smrt

(The Death of Stalin, Armando Iannucci, Velika Britanija, 2017)

Filmsko dogajanje poteka v Moskvi leta 1953. Po smrti sovjetskega diktatorja Stalina sledi popoln kaos v vrhu vlade, hkrati pa se prične boj za prosto delovno mesto. Med političnimi voditelji se začenja tekmovanje za prevlado … Georgij Malenkov (Jeffrey Tambor), Nikita Hruščov (Steve Buscemi) in šef policije Lavrentij Pavlovič Berija (Simon Russell Beale). Medtem ko delajo veliko zmedo na samem vrhu prepiri le eskalirajo, drug drugemu pa zabadajo nož v hrbet. Ne ve se kdo sploh vodi državo.

NA SPOREDU:
sreda, 20. 6., 18:00 (ZADNJA PROJEKCIJA)

Neverjetni 2

(The Incredibles 2, Brad Bird, ZDA, 2018)

V nadaljevanju zgodbe o superherojski družini, je mama Helena v centru pozornosti, medtem, ko je oče Janez je heroj doma, kjer skrbi za družino in otroke. Njihov vsakdan zmoti prihod nevarnega in prebrisanega nepridiprava, ki ga lahko ustavi samo družina Neverjetni.

NA SPOREDU:
četrtek, 21. 6., 18:00
nedelja, 24. 6., 17:30

Oceanovih 8

(Ocean’s 8, Gary Ross, ZDA, 2018)

Sandra Bullock igra Debbie Ocean, odtujeno sestro Clooneyjevega lika Dannyja Oceana iz kultnega filma Oceanovih 11, ki bo skušala v New Yorku speljati skoraj nemogočo krajo na vsakoletnem zvezdniškem plesu Met Gala. Njena prva naloga je zbrati ekipo profesionalnih tatic: Lou, Rose, Daphne Kluger, Nine Ball, Tammy, Amita in Constance. Načrt že ima, samo še speljati ga morajo.

NA SPOREDU:
četrtek, 21. 6., 20:15
torek, 26. 6., 18:00

Z ljubeznijo, Simon

(Love, Simon, Greg Berlanti, ZDA, 2018)

Simon Spier ima veliko skrivnost, ki jo uspešno skriva pred svojo družino, prijatelji in sošolci: Simon je gej. Ko ta skrivnost postane ogrožena, se mora soočiti z vsemi in se javno ter osebno sprijazniti s svojo identiteto.

NA SPOREDU:
petek, 22. 6., 19:00
nedelja, 24. 6., 19:45

Začarani princ

(Charming, Ross Venokur, Kanada, ZDA, 2018)

Princ Šarmer je bil kot otrok po nesreči polit z veliko količino čarobnega prahu za neustavljivi šarm, zaradi katerega se vse ženske lepijo nanj. Vsaka ženska, ki jo sreča, se zaljubi vanj. Ko se tako zaroči s tremi dekleti hkrati, se princ odloči s tujčevo pomočjo poiskati pravo ljubezen. Toda tujec nosi s seboj veliko skrivnost.

NA SPOREDU:
sobota, 23. 6., 18:00 (ZADNJA PROJEKCIJA)

KINO KDK – Cene vstopnic: 4,5 € / 5,5, € (3D projekcija)
Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si / Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07-488-01-94). Delovni čas: pol ure pred projekcijo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + six =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.