Kino KDK – tedenski napovednik (18. 12. – 22. 12.)

Kino KDK – tedenski napovednik 

(18. 12. – 22. 12.)

Spider Man – Novi svet

(Spider-Man: Into the Spider-Verse, Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman, ZDA, 2018)

Spider-Manov svet bomo spoznali v povsem drugačni luči in tokratna dogodivščina nas bo prisilila, da postavimo pod vprašaj vse, kar se nam je doslej zdelo, da vemo o najslavnejšem človeku-pajku na svetu.

Phil Lord in Christopher Miller, ustvarjalna genija za uspešnicami Lego film in 21 Jump Street: Mladenič v modrem, vnašata svojo edinstveno nadarjenost v novo Spider-Manovo pustolovščino, vendar s povsem svežo vizijo in skozi drugačno, revolucionarno zgodbo, ki bo nedvomno presenetila oboževalce.

NA SPOREDU:

torek, 18. 12., ob 17:00

petek, 21. 12., ob 18:00

Suspiria *

(Suspiria, Luca Guadagnino, Italija, ZDA, 2018)

Pod sijoče površje slovite berlinske plesne akademije se zgrinjajo mračne sile. Pogoltnile bodo vse, od zlobne ravnateljice Madame Blanc do mlade ambiciozne plesalke Suzy Bannion in žalujočega psihoterapevta. Nekateri bodo podlegli nočni mori. Drugi se bodo končno zbudili.

NA SPOREDU:

torek, 18. 12., ob 19:00

Poj mi pesem

(Poj mi pesem, Miran Zupanič, Slovenija, 2018)

Tista črna kitara, Namesto koga roža cveti, Od višine se zvrti so že ponarodele pesmi Vlada Kreslina. Vlado ima pri svoji publiki kultni status, ki ni posledica samopromocijskih strategij, ampak rezultat osebne karizme in sugestivnega glasbenega izraza. Ta temelji na prepletu tradicionalne panonske melodičnosti, rockovskega uporništva in izvirne pesniško-glasbene govorice. Dokumentarec ”Poj mi pesem” ponuja uvid v ključne faze Kreslinove rasti k avtentičnemu umetniškemu izrazu ter obenem vzpostavlja obrise kulturnega konteksta znotraj katerega deluje že več kot štirideset let.

NA SPOREDU:

sreda, 19. 12., ob 17:30

Aquaman

(Aquaman, ames Wan, ZDA, Avstralija, 2018)

Režiser James Wan ponuja z obilo akcije prepojeno pustolovščino, odvijajočo se v podvodnem svetu sinjega morja, ki v svoji lepoti in brezmejnosti jemlje sapo. Aquaman z Jasonom Momoo v naslovni vlogi razkriva zgodbo o izvoru polčloveka in pol potomca Atlantide Arthurja Curryja; popelje ga na potovanje njegovega življenja – potovanje, na katerem se bo ne le primoran soočiti z resnico o tem, kdo dejansko je, temveč tudi odkriti, ali je vreden položaja, za katerega se je bil rodil: položaja kralja.

NA SPOREDU:

sreda, 19. 12., ob 19:30

Smrtonosni stroji

(Mortal Engines, Christian Rivers, ZDA, 2018)

Tisoč let po kataklizmi, ki je uničila civilizacijo, se je človeštvo prilagodilo in razvilo nov način življenja. Zdaj se po svetu potikajo orjaška premična mesta, ki neusmiljeno prežijo na manjša naselja. Tom Natsworthy (Robert Sheehan) iz spodnje ravni potujočega mesta London se mora po srečanju z nevarno ubežnico Hester Shaw (Hera Hilmar) nenadoma boriti za preživetje. Popolnoma nasprotna človeka, ki se nikoli ne bi smela srečati, skujeta nepričakovano zavezništvo, ki bo spremenilo prihodnost.

NA SPOREDU:

petek, 21. 12., ob 20:00

Asterix: Skrivnost čarobnega napoja

(Asterix: Le secret de la potion magique / Asterix: The Secret of the Magic Potion, Alexandre Astier, Louis Clichy, Francija, 2018)

Priredba še ene stripovske pustolovščine nepremagljivih junakov, ki bo pred velika platna privedla celotno družino. V tej zgodbi čarodej Čudomix naznani, da je čas, da Galcem zagotovijo prihodnost; z Asterixom in Obelixom se poda na iskanje mladega druida, na katerega bo lahko prenesel skrivnost čarobnega napitka, ki omogoča trajno zaščito.

NA SPOREDU:

sobota, 22. 12., ob 17:00

četrtek, 27. 12., ob 17:00

Bumblebee

(Bumblebee, Travis Knight, ZDA, 2018)

Po petih filmih o Transformerjih je tudi slavni Bumbleebee dobil svoj film, ki pa nI nadaljevanje, temveč predstavlja zgodbo pred vsemi deli o Transformerjih. Leta 1987 si je Bumblebee našel zatočišče na odpadu v majhnem obmorskem mestecu v Kaliforniji. Poškodovanega in polomljenega ga najde dekle Charlie (Hailee Steinfeld), ki bo kmalu dopolnila osemnajst let in išče svoje mesto pod soncem. Ko mu pomaga, da si opomore, dekle kmalu ugotovi, da to le ni navaden rumen Volkswagnov hrošč.

NA SPOREDU:

sobota, 22. 12., ob 19:00

četrtek, 27. 12., ob 19:00

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − nine =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.