Kino KDK – tedenski napovednik (16. 1. – 19. 1.)

Kino KDK – tedenski napovednik 

(16. 1. – 19. 1.)

Prijatelja za vedno

(The Upside, Neil Burger, ZDA, 2017)

Leta 2011 je francoski film Prijatelja požel izjemen uspeh v kino dvoranah širom sveta, letos pa si bomo lahko ogledali priredbo z velikimi zvezdniškimi imeni – Kevin Hart, Nicole Kidman in Bryan Cranston. Zgodba o dvojici absolutno različnih moških, ki prihajata iz absolutno drugačnih svetov. Dell Scott prihaja iz nevarne četrti Bronx in poskuša v preteklosti pustiti vse svoje napake. Phillip Lacasse je paraliziran in depresiven milijonar, ki živi v luksuzni hiši v središču Manhattna. Čustveno in z obilico humorja, film prikaže nepričakovano prijateljstvo, ki se rodi med njima ter kako druge priložnosti lahko postanejo najboljše darilo, ki ste ga kadarkoli prejeli.

NA SPOREDU:

sreda, 16. 1., 19:00

sobota, 19. 1., 20:00

Marija Škotska

(Mary Queen of Scots, Josie Rourke, Velika Britanija, 2018)

Marija, rojena kot škotska kraljica, se je pri šestnajstih letih poročila s francoskim kraljem, dobro leto kasneje pa ovdovela, se odloči, da se vrne v rodno Škotsko in zasede svoj zakoniti prestol. Ker Škotska in Anglija spadata pod vladavino nepremagljive kraljice Elizabete I., Marijina namera, da s prestola zrine sestrično, povzroči oster boj med mladima kraljicama ter ogrozi Elizabetino suverenost. Tekmici se morata odločiti, kako bosta igrali igro zakona proti neodvisnosti. Izdaja, upor in zarota znotraj obeh dvorov ogrožajo oba prestola – in za vedno spremenijo potek zgodovine.

NA SPOREDU:

petke, 18. 1., 18:00

Tihotapec

(Mule, Clint Eastwood, ZDA, 2018)

Kriminalna drama Tihotapec, ki je nastala v produkciji studiev Warner Bros. Pictures, Imperative Entertainment in BRON Creative, ni zgolj novi režijski podvig Clinta Eastwooda: igralec veteran v njej tudi nastopa – ob zvezdnikih Bradleyju Cooperju, Laurenceu Fishburnu, Michaelu Peñi, Dianne Wiest in Andyju Garcii, poleg njih pa igrajo še Alison Eastwood, Taissa Farmiga, Ignacio Serricchio, Loren Dean in Eugene Cordero. Eastwood je Earl Stone, možakar brez prebite pare v svojih osemdesetih. Sam je in tik pred tem, da mu banka zaseže podjetje, ko dobi ponudbo za službo, za katero mora zgolj znati voziti avto. Zveni enostavno – le da Earl ne ve, da je sprejel delo kurirja za droge za mehiški kartel.

NA SPOREDU:

petek, 18. 1., 20:15

torek, 29. 1., 19:45

Ralph ruši internet: Razbijač Ralph 2

(Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2, Phil Johnston, Rich Moore, ZDA, 2018)

Antijunak video igrice, Ralph in njegova prijateljica Vanellope von Schweetz, navigirata v najbolj raziskanem, prostranem in dinamičnem svetu Interneta, v iskanju nadomestnega dela za Vanellopino video igrico.

Film je prejel 1 nominacijo za nagrado zlati globus za najboljši celovečerni film.

NA SPOREDU:

sobota, 19. 1., 18:00

sobota, 26. 1., 17:00

nedelja, 27. 1., 17:00

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.