Kino KDK – tedenski napovednik  (12. 2. – 17. 2.)

Kino KDK – tedenski napovednik 

(12. 2. – 17. 2.)

Kafarnaum*

(Capharnaüm, Nadine Labaki, Libanon, Francija, 2018)

Dvanajstletni deček Zain, ki odrašča v najhujši revščini in bedi bejrutskega sluma, se odloči tožiti starša, ker sta ga privedla v svet brez varnosti, ljubezni, prihodnosti in najbolj osnovnega dostojanstva. V svet, ki ga je oropal vseh pravic.

Libanonska režiserka Nadine Labaki je z naturščiki, ki na ulicah Bejruta živijo usode svojih likov, ustvarila presunljiv protestni krik zanemarjenih in zlorabljenih otrok, ki v družbi in pred zakonom niso le nevidni, temveč zanju ne obstajajo.

NA SPOREDU:

torek, 12. 2., ob 18. uri

Soba pobega

(Escape Room, Adam Robitel, ZDA, Republika Južna Afrika, 2019)

Šest neznancev se znajde v okoliščinah, nad katerimi nimajo nadzora; za preživetje se bodo lahko zanašali samo na svoje znanje.

NA SPOREDU:

torek, 12. 2., ob 20.15 uri

Igram, sem*

(Igram, sem, Miroslav Mandić, Slovenija, Bosna in Hercegovina, 2018)

Medtem ko se pripravlja na vlogo tatice, začne mlada igralka krasti tudi v resničnem življenju, vse bolj »filmski« pa postaja tudi njen odnos do mladega natakarja, ki je vanjo zaljubljen … Med raziskovanjem za vlogo klošarja se igralec potika po zavetiščih in navezuje stike z resničnimi brezdomci. Svoboda življenjskega sloga ga povsem prevzame … Igralec v televizijski žajfnici obsesivno zasleduje soigralko, ona pa mu dopoveduje, da dogajanje pred kamero nima nič z njunim zasebnim življenjem …

Triptih o tem, kaj pomeni biti igralec, ter o mejah med igralcem in likom.

NA SPOREDU:

sreda, 13. 2., ob 19. uri (+ pogovor z režiserjem)

Lego film 2

(Lego Movie 2, Mike Mitchell, Trisha Gum, ZDA, 2019)

Animirani LEGO FILM 2 se nadaljuje tam, kjer se je njegov predhodnik končal. Državljani LEGO sveta se spopadajo z nevarno novo grožnjo, ko LEGO DUPLO osvajalci iz vesolja začnejo svoj uničevalski pohod. Zdaj je vse odvisno od Emmeta, Lucy, Batmana in njihovih prijateljev. Ali jim bo uspelo premagati ogromne stvore in ponovno vzpostaviti harmonijo v LEGO vesolju?

NA SPOREDU:

petek, 15. 2., ob 18. uri

Alita: Bojni angel

(Alita: Battle Angel, Robert Rodriguez, ZDA, Kanada, Argentina, 2018)

V šestindvajsetem stoletju znanstvenik s kupa odpadnih kovin reši kiborga ženskega spola. Alita je proizvod obdobja obupa. Med brskanjem za deli za lastnega kiborga jo najde skrivnostni dr. Ido in iz nje ustvari smrtonosno bitje. Kiborginja se ne spominja, kdo in kaj je ali od kod je prišla. A za dr. Ida je resnica kristalno jasna: prav ona je namreč tista, ki lahko pretrga večni krog smrti in uničenja, ki je ostal za Tipharesom. A da izpolni svoj namen, se mora bojevati in ubijati. Šele tedaj se izkaže njena resničen namen. Alita je angel iz nebes. Angel smrti…

NA SPOREDU:

petek, 15. 2., ob 20. uri

sobota, 23. 2., ob 19. uri

Kako izuriti svojega zmaja 3

(How to Train Your Dragon: The Hidden World, Dean DeBlois, ZDA, 2019)

Pred osmimi leti smo prvič spoznali mladeniča po imenu Viki (Hiccup), ki se zaradi majhne postave ni mogel spoprijeti z nadležnimi zmaji, je pa uspel s pomočjo svojega najnovejšega izuma ujeti majhnega zmaja po imenu Brezzobi (Toothless), s katerimi se je hitro spoprijateljil. V drugem delu štiri leta kasneje skupaj raziskujeta nova ozemlja in med drugim naletita na skrivnostno ledeno votlino s številnimi nepoznanimi zmaji, kjer morata obvarovati mir. V tretjem delu, kjer se njuna pot zaključi, pa bo njun odnos naletel na najhujšo preizkušnjo do sedaj.

NA SPOREDU:

nedelja, 17. 2., ob 17. uri (3D)

Lepi fant*

(Beautiful Boy, Felix van Groeningen, ZDA, 2018)

Osemnajstletni Nicolas Sheff je bil priden dijak, urednik šolskega časopisa, igralec v šolski predstavi, član vaterpolske ekipe, strasten bralec in nadarjen umetnik, ki bi jeseni moral začeti študirati. Pri dvanajstih letih je začel eksperimentirati z drogami, a ko je prvič poskusil metamfetamin, se mu je življenje postavilo na glavo. Iz najstnika, ki je občasno preizkušal droge, je postal popoln odvisnik.

NA SPOREDU:

nedelja, 17. 2., ob 19. uri

nedelja, 24. 2., ob 19. uri

sreda, 27. 2., ob 20. uri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.