Kino KDK – tedenski napovednik  (10. 12. – 16. 12.)

Kino KDK – tedenski napovednik 

(10. 12. – 16. 12.)

Suspiria *

(Suspiria, Luca Guadagnino, Italija, ZDA, 2018)

Pod sijoče površje slovite berlinske plesne akademije se zgrinjajo mračne sile. Pogoltnile bodo vse, od zlobne ravnateljice Madame Blanc do mlade ambiciozne plesalke Suzy Bannion in žalujočega psihoterapevta. Nekateri bodo podlegli nočni mori. Drugi se bodo končno zbudili.

NA SPOREDU:

ponedeljek, 10. 12., ob 18:00

torek, 18. 12., ob 19:00

Poj mi pesem

(Poj mi pesem, Miran Zupanič, Slovenija, 2018)

Tista črna kitara, Namesto koga roža cveti, Od višine se zvrti so že ponarodele pesmi Vlada Kreslina. Vlado ima pri svoji publiki kultni status, ki ni posledica samopromocijskih strategij, ampak rezultat osebne karizme in sugestivnega glasbenega izraza. Ta temelji na prepletu tradicionalne panonske melodičnosti, rockovskega uporništva in izvirne pesniško-glasbene govorice. Dokumentarec ”Poj mi pesem” ponuja uvid v ključne faze Kreslinove rasti k avtentičnemu umetniškemu izrazu ter obenem vzpostavlja obrise kulturnega konteksta znotraj katerega deluje že več kot štirideset let.

NA SPOREDU:

torek, 11. 12., ob 18:00

sreda, 19. 12., ob 17:30

Fahrenheit 11/9 *

(Fahrenheit 11/9, Michael Moore, ZDA, 2018)

Nov dokumentarec Michaela Moora, Fahrenheit 11/9, ponuja provokativen in na trenutke komičen pogled na čas, v katerem se trenutno nahaja Amerika. V naslovu nosi datum 9. november, ko je Donald Trump bil razglašen za predsednika ZDA. Moore pravi, da se v dokumentarcu ukvarja z dvema najpomembnejšima vprašanjima v Trumpovi vladavini: „How the f**k did we get here?” (Kako za vraga smo prišli do sem?) in “How the f**k do we get out?” (Kako za vraga se rešimo iz tega?).

NA SPOREDU:

torek, 11. 12., ob 20:00

Smrtonosni stroji

(Mortal Engines, Christian Rivers, ZDA, 2018)

Tisoč let po kataklizmi, ki je uničila civilizacijo, se je človeštvo prilagodilo in razvilo nov način življenja. Zdaj se po svetu potikajo orjaška premična mesta, ki neusmiljeno prežijo na manjša naselja. Tom Natsworthy (Robert Sheehan) iz spodnje ravni potujočega mesta London se mora po srečanju z nevarno ubežnico Hester Shaw (Hera Hilmar) nenadoma boriti za preživetje. Popolnoma nasprotna človeka, ki se nikoli ne bi smela srečati, skujeta nepričakovano zavezništvo, ki bo spremenilo prihodnost.

NA SPOREDU:

sreda, 12. 12., ob 19:30

nedelja, 16. 12., ob 19:00

petek, 21. 12., ob 20:00

Grinch

(The Grinch, Yarrow Cheney, Scott Mosier, ZDA, Kitajska, 2018)

Čudaški Grinch živi samotarsko življenje v jami blizu mesteca Kdolsko. Družbo mu dela zvesti prijatelj, psiček Maks. Grinch se pretežno zadržuje doma, prebivalce Kdolskega vidi le takrat, ko mu zmanjka hrane in mora po nakupih. Vsako leto pa mu prebivalci Kdolskega, Kdoji, dneve pred božičem pokvarijo z vedno večjimi, svetlikajočimi in glasnimi praznovanji. In ker se letos Kdoji odločijo, da bo božič še trikrat večji kot običajno, Grinchu prekipi in se odloči, da bo ukradel božič. Da bo naposled le imel mir in tišino, se odloči, da se bo na predvečer božiča preoblekel v Božička.

NA SPOREDU:

petek, 14. 12., ob 18:00

sobota, 15. 12., ob 17:00 (3D) 

Robin Hood

(Robin Hood, Otto Bathurst, ZDA, 2018)

Nova inačica Robina Hooda – vznemirljiva akcijska pustolovščina, polna eksplozij, norih prizorov bojevanj in brezčasne romantike – bo prikazala mladostna leta slovitega roparja in razkrila podrobnosti, ki so Robina spodbodle, da se zunaj zakona bojuje za pravice malega človeka.

NA SPOREDU:

petek, 14. 12., ob 20:00

Aquaman

(Aquaman, ames Wan, ZDA, Avstralija, 2018)

Režiser James Wan ponuja z obilo akcije prepojeno pustolovščino, odvijajočo se v podvodnem svetu sinjega morja, ki v svoji lepoti in brezmejnosti jemlje sapo. Aquaman z Jasonom Momoo v naslovni vlogi razkriva zgodbo o izvoru polčloveka in pol potomca Atlantide Arthurja Curryja; popelje ga na potovanje njegovega življenja – potovanje, na katerem se bo ne le primoran soočiti z resnico o tem, kdo dejansko je, temveč tudi odkriti, ali je vreden položaja, za katerega se je bil rodil: položaja kralja.

NA SPOREDU:

sobota, 15. 12., ob 19:00

sreda, 19. 12., ob 19:30

Spider Man – Novi svet

(Spider-Man: Into the Spider-Verse, Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman, ZDA, 2018)

Spider-Manov svet bomo spoznali v povsem drugačni luči in tokratna dogodivščina nas bo prisilila, da postavimo pod vprašaj vse, kar se nam je doslej zdelo, da vemo o najslavnejšem človeku-pajku na svetu.

Phil Lord in Christopher Miller, ustvarjalna genija za uspešnicami Lego film in 21 Jump Street: Mladenič v modrem, vnašata svojo edinstveno nadarjenost v novo Spider-Manovo pustolovščino, vendar s povsem svežo vizijo in skozi drugačno, revolucionarno zgodbo, ki bo nedvomno presenetila oboževalce.

NA SPOREDU:

nedelja, 16. 12., ob 17:00 (3D)

torek, 18. 12., ob 17:00

petek, 21. 12., ob 18:00

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen + three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.