Kino KDK – tedenski napovednik (10. 1. – 13. 1.)

Kino KDK – tedenski napovednik 

(10. 1. – 13. 1.)

Vladar Pariza

(L’Empereur de Paris/ Emperor of Paris, Jean-François Richet, Francija, 2018)

Za časa vladavine Napoleona Bonaparteja velja Francois Vidocq (edini človek, ki je pobegnil iz najhujših zaporov v Franciji) za pravo legendo. Po zadnjem spektakularnem uspešnem pobegu je nekdanji zapornik prepuščen smrti in skuša ponikniti v pozabo pod krinko preprostega trgovca. A preteklost ga ujame, ko ga obtožijo umora, ki ga ni zagrešil. Šefu policije predlaga kupčijo – v zameno za svobodo se jim bo pridružil v boju proti podzemlju.

NA SPOREDU:

četrtek, 10. 1., ob 19:00

Mary Poppins se vrača

(Mary Poppins Returns, Rob Marshall, ZDA, 2018)

V Disneyjevem filmu se Mary Poppins vrača, da bi pomagala novi generaciji družine Banks ponovno najti radost in čudež po izgubi ljubljene osebe. Dogajanje je postavljeno v London, 25 let po izredno uspešnem prvem delu, ki je bil nominiran kar za 13 nagrad Oskar. Michael in Jane sta odrasla, njuna priljubljena varuška Marry Poppins pa ju obišče, da bi družini pomagala s svojimi magičnimi močmi in energijo vrniti veselje, ki so ga izgubili v času njene odsotnosti.

NA SPOREDU:

sobota, 12. 1., ob 17:00

nedelja, 13. 1., ob 17:00 

Prijatelja za vedno

(The Upside, Neil Burger, ZDA, 2017)

Leta 2011 je francoski film Prijatelja požel izjemen uspeh v kino dvoranah širom sveta, letos pa si bomo lahko ogledali priredbo z velikimi zvezdniškimi imeni – Kevin Hart, Nicole Kidman in Bryan Cranston. Zgodba o dvojici absolutno različnih moških, ki prihajata iz absolutno drugačnih svetov. Dell Scott prihaja iz nevarne četrti Bronx in poskuša v preteklosti pustiti vse svoje napake. Phillip Lacasse je paraliziran in depresiven milijonar, ki živi v luksuzni hiši v središču Manhattna. Čustveno in z obilico humorja, film prikaže nepričakovano prijateljstvo, ki se rodi med njima ter kako druge priložnosti lahko postanejo najboljše darilo, ki ste ga kadarkoli prejeli.

NA SPOREDU:

sobota, 12. 1., 19:45

sreda, 16. 1., 19:00

sobota, 19. 1., 19:00

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.