Kam? V Kamnik! – marec 2019

 

Dobrodošli v Kamniku!

Vsak mesec, natančneje vsak zadnji petek v mesecu, vam prinašamo novice in dogajanje v Kamniku. Tokrat izjemoma prvi petek v marcu. Se že pripravljate na pusta? Prvi pustni dogodki na kamniškem bodo že jutri, zato upamo, da imate maske pripravljene. Opozarjamo tudi na pomemben mednarodni dogodek v Kamniku – filatelistično razstavo Slovenija 2019. Na dnu sporočila ne pozabite preveriti sporeda dogajanja v mesecu marcu. Če vam je mesečnik všeč in menite, da bi ga rad prebiral še kdo drug, mu ga posredujte.

Povej naprejČivkni daljePosreduj prijatelju

Kje pustovati v Kamniku?

Za vse, ki obožujete maškare, je pust zagotovo najljubši dan v letu. Zakaj ne bi obiskali katerega od pustovanj v Kamniku?

Pustna sobota:

  • za maškare so vozovnice na Veliko planino le 10 evrov
  • 16.00 Otroško pustovanjev prireditvenem šotoru pred Termami Snovik.
  • 20.00 Pustovanje s skupino Špica v prireditvenem šotoru pred Termami Snovik
  • 20.00 Maškare: Štrudǝl&Krofmajster v Korobaču
  • 20.30 Pustno rajanje v Pub Pod Skalo

Pustni torek:

  • 16.00 Otroško pustovanje KD Tuhinj v Dvorani Laze
  • 17.00 Tradicionalni Kamniški karneval, začetek povorke pred rojstno hišo Rudolfa Maistra

POZNATE TRADICIJO PREDVOJNEGA KAMNIŠKEGA KARNEVALA?UTRINKI IZ DRSALIŠČA V TUHINJSKI DOLINI

Kdo so naj športniki in športni delavci leta 2018 v občini Kamnik?
Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik sta na slavnostni podelitvi priznanj za športne dosežke v letu 2018 in priznanj za delo v športu Občine Kamnik nagradila najboljše športnike v minulem letu.

Svetovni popotnik Alex Strohl, ki ima preko 2 milijona sledilcev na Instagramu, je obiskal Veliko planino in na njej, očitno, izredno užival. Kliknite na sliko za več fotografij iz obiska, spremljate pa tudi njegov Instagram profil.

Ali ste vedeli, da je bil avtor prvih slovenskih znamk Kamničan?

Slovenija letos praznuje sto let prvih slovenskih poštnih znamk, tako imenovanih verigarjev, ki jih je ustvaril Kamničan Ivan Vavpotič. Ravno Kamnik bo gostil filatelistično razstavo Slovenija 2019, katere častni pokrovitelj je predsednik republike Borut Pahor.

Uradno odprtje razstave Slovenija 2019 bo 28. marca 2019 ob 16. uri. Razstava bo na ogled do 31. marca.

Namen razstave je uveljavljati filatelijo, negovati in razvijati medsebojne odnose in filatelistično kulturo med filatelisti regije Alpe Jadrana ter prikazati ustvarjalnost in inovativnost z razstavljenimi tekmovalnimi zbirkami. V tekmovalnem delu bodo sodelovali razstavljavci iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije, Švice in Slovenije, v častnem razredu pa zbirke prvih znamk držav Češkoslovaške, Hrvaške in Slovenije – Hradčani, Listopada in Verigarji.

Za aktualne informacije spremljajte spletno stran Samostana Mekinje.

Obiskovalci brezplačnega vodenja po Malem gradu in malograjski kapeli so bili navdušeni, saj niso vedeli, da se tu skriva toliko zgodb. Zaželeli so se še več takšnih vodenj.

Vam je všeč očiščeno obzidje Starega gradu? Mi že snujemo naslednje faze.

Dobrodošli v pomlad! Če se sprašujete, kaj ponuja Kamnik v mesecu marcu, kliknite na spodnji modri gumbVSI DOGODKI – MAREC 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.