Kam? V Kamnik! – april 2019

 

Dobrodošli v Kamniku!

Vsak mesec, natančneje vsak zadnji petek v mesecu, vam prinašamo novice in dogajanje v Kamniku.  Pomlad je že dobro vstopila v naše kraje, najlepši dnevi pa še prihajajo. Kamnik z okolico se bo te dni razcvetel – v Arboretum Volčji Potok prihaja razstava tulipanov, Velika planina se bo odela v vijolično barvo, v Termah Snovik in Budnarjevi domačiji pa vam bodo pomagali pri pripravah na Veliko noč. Na dnu sporočila ne pozabite preveriti sporeda dogajanja v mesecu aprilu.

 Butarice Kamnik

Velika noč v Kamniku

Velika noč je največji krščanski praznik, za mnoge pa je to pomembna tradicija. Se želite nanjo primerno pripraviti?

  • Turistično društvo Tuhinjska dolina in Terme Snovik vabita na 14. Velikonočni sejem, ki bo 7. aprila 2019 od 10. do 17. ure v šotoru pred Termami Snovik. Napovedujejo številne delavnice in 2. državno prvenstvo v hitrostnem ribanju hrena.
  • Turistično društvo Kamn’k pa vabi na 7. festival cvetnonedeljskih butaric na Budnarjevi domačiji , ki bo ravno tako 7. aprila 2019, in sicer od 13. do 17. ure.

Velika planina spomladi

Velika planina bo vedno bolj obarvana vijolično! Mesec april je idealni čas za obisk vijolične Velike planine.
Če boste na družabnih omrežjih objavili fotografijo, označite Visit Kamnik ali pa #visitkamnik.

Foto: Ana Pogačar

Ste vedeli, da se v objektu Dom kulture Kamnik nahaja tudi stanovanje? 

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je to nekdanje hišniško stanovanje prenovil, namenjen pa bo tudi prostovoljcem, ki v Zavodu Mladinski center Kotlovnica Kamnik delujejo v okviru projekta Evropske solidarnostne enote. Kuhinja bo vgrajena tik pred vselitvijo.
Oglejte si prenovljeno stanovanje.

Prenovljeno stanovanje DKK hodnik
PRenovljeno stanovanje DKK sobaPrenovljeno stanovanje DKK straniščePrenovljeno stanovanje DKK pogled proti bodoči kuhinjiVideo Visit Kamnik - družinaKamnik ima vrsto novih promocijskih video posnetkov. V mesecu marcu smo na FB strani Visit Kamnikpredstavili video, kaj lahko družina počne v Kamniku (kliknite na sliko), sicer pa si jih lahko ogledate tudi na našem YouTube kanalu Visit Kamnik. Naročite se na prejemanje obvestil, da boste prvi obveščeni o objavi novih video posnetkov.Mesec april je v Arboretumu Volčji Potok mesec tulipanovArboretum Volčji Potok sončni zahod

Vsako leto aprila se travniki v Arboretumu Volčji Potok spremenijo v preproge tulipanov, saj zacveti 350 sort tulipanov.

Park lahko obiščete vsak dan, saj se bodo cvetoči prizori dnevno spreminjali in navduševali vsakokratne obiskovalce.

Tradicionalna razstava cvetja in tulipanov se pričenja 13. aprila, med prvomajskimi prazniki, natančneje od 27. aprila do 2. maja, pa bosta razstavo dodatno obogatila tradicionalni vrtnarski sejem ter sejem domače in umetnostne obrti.

Vabljeni v največji botančni vrt v Sloveniji že vse od 1. aprila dalje.

Za aktualne informacije spremljajte spletno stran Arboretuma Volčji Potok.

Kamniški Karneval 2019
KAMNIŠKI KARNEVAL 2019
Na FB strani Livin’ Kamnik si oglejte fotogalerijo iz Kamniškega karnevala 2019, ki sta ga v sodelovanju pripravila Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik ter KD Priden Možic.

Knjiga Sv. Primož nad Kamnikom

Izšla je nova knjiga o Sv. Primožu nad Kamnikom!
Avtor knjige je dr. Ferdinand Šerbelj,obsega 140 strani in je naprodaj tudi v osrednji TIC točki na Glavnem trgu v Kamniku.

Dobrodošli v pomlad! Če se sprašujete, kaj ponuja Kamnik v mesecu aprilu, kliknite na spodnji modri gumb.VSI DOGODKI – APRIL 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.