Jestival okusov in umetnosti 2018

5. Jestival okusov in umetnosti, 6. oktober 2018
Kobarid

Tudi letos se obeta bogat program – predstavilo se bo preko 50 razstavljavcev kulinaričnih dobrot in lokalnih umetnikov.

Oglejte si program Jestivala na www.jestival.si

V svet mode in oblačil vas bosta popeljali razstavi v Zeleni hiši

1. Razstava Čipka – okras in še kaj, Društvo klekljaric idrijske čipke2. Razstava Preplet elegance in domišljije, Petja Berginc

Voden ogled razstav ob 11.30 in 15.00. Razstavi bosta na ogled ves čas Jestivala do 12. oktobra v Zeleni hiši (TIC Kobarid).

Jesenski ustvarjalni delavnici
Na Jestivalu pa bo tudi ustvarjalno. Od 16. ure dalje vas vabimo na delavnici:

1. Delavnica okraševanja nakupovalnih torb in izdelava ptičje hišice iz recikliranih materialov z Metko Štrukelj. Prazne nakupovalne torbe prinesite od doma ali jih kupite v TIC-u Kobarid.2. Delavnica oblikovanja cvetličnih jesenskih aranžmajev za jedilne mize z Damjano Skubin, Marsa.

Delavnici sta brezplačni, število udeležencev je omejeno. Prijave v TIC Kobarid na tel. številko 05 38 00 490. Vsi udeleženci delavnic sodelujejo v nagradnem žrebanju.

Jestivalska izmenjava oblačil
Prinesi kos oblačila, ga zamenjaj in sodeluj v nagradni igri. 

Vsakdo ima v omari vsaj en kos oblačila, ki ga ni oblekel že dalj časa. Običajno tako tudi ostane. Kaj nebi bilo idealno, če bi lahko takšno obleko zamenjali za nekaj, kar bi z veseljem nosili? Prav to priložnost nudi JESTIVALSKA IZMENJAVA OBLAČIL.

Kako poteka? Za vsak kos oblačila dobite kuponček, s katerim si na JESTIVALSKI stojnici za izmenjavo oblačil lahko izberete in vzamete 1 kos oblačila. Oblačila do Jestivala zbiramo v TIC-u Kobarid, na dan dogodka pa na stojnici izmenjave oblačil.

Bogat kulturni program in večerni koncert Ota Pestnerja in Omerja Naberja

Jestival pa hrano povezuje tudi s hrano za dušo – umetnostjo, kulturnim delovanjem in lokalno obrtjo. Poleg lokalne ponudbe hrane bo festival tudi kulturno obarvan:

  • ob 12. uri voden ogled staroverskega svetišča Mrzlega studenca,
  • ob 14. uri nastop skupine ljudskih pevk Korenine,
  • ob 15.30 ulična predstava amaterskega gledališčaGlobočak – Kambreško in turističnega društva Vrsno,
  • ob 17.30 uri večerni koncert Omarja Naberja in Ota Pestnerja: Trip to Las Vegas!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.