IZLETI po SloveNIJI
  KRAJI, MUZEJI...

  Kraji v Sloveniji so prepleteni z bogato zgodovino in zanimivo naravno ter kulturno dediščino. Narava in manjši kraji pa prikažejo lepote, ki jih drugače gledamo samo iz slik.

  V muzejih so zbirke prazgodovine do nastanka sodobne Slovenije. Tudi tehnični muzej imamo, nekaj jih je v privatni lasti. Saj smo slovenci znani po zbiranju starin in ohranjanju kulture.

  NARAVA

  Narava v Sloveniji je povezana tudi s podnebnimi spremembami saj se na tako mali površini prepletajo ravnice, Alpe, kras, morje... V Slovenij se trudimo, da bi narava ostala neokrnjena in imamo tudi zaščitne parke, ter zasčito preko UNESCA. Škocjanske jame, Postojnska jama, Bled, bohinj so samo nekateri večji turistični kraji. Želimo da s slo-linkom.si poiščete tudi tiste, ki niso tako znani. In mislimo da se boste radi vračali nazaj v naravo in prijazne ljudi.

  POHODNIŠTVO, KOLESARSTVO

  Pohodništvo je v sloveniji zelo popularno. V vsakem kraju imajo označene peš poti na kakšen manjši hrib ali park, ki so lepo urejeni. Slovenija ponuja tudi transverzalo poti od Maribora do Kopra, je pa povezana z mednarodno transverzalo.

  Kolesarstvo pa je v zadnjem času vedno bolj popularno in vam ponujamo tudi gorske kolesarske poti poti po ravnicah Prekmurja ali obmorskih mestih. Lahko pa Slovenijo tudi prekolesarite.

  Izleti po Sloveniji so zanimivi, kot sprostitev ali aktivni športni oddih za nadaljnjo delo in napore, ki vas čakajo.

  JEZERA, REKE, MORJE....

  Slovenija je prepletena z rekami, potoki, jezeri....

  Največji reki sta SAVA in DRAVA, ki sta bili včasih plovni, dokler niso na njih zgradili hidroelektrarn. No, kljub temu jim je uspelo ohraniti naravo in narediti nekaj lepih umetnih jezer, kjer se je narava razbohotila in zaživela. Slovenija je tudi znana po izvirih pitne vode, zdravilne vode na podlagi katerih, je ponudba zdravilišč v sloveniji velika.

  Razvito je ribištvo, veslanje po rekah in jezerih, surfanje ... Marsikje je možno taborit, preživet noč pod milim nebom, v kampih...

  Da ne pozabimo se lokalne znamenitosti: spomeniki, gradovi, kakšna kmečka gostilna, trgi, tržnice in še bi se našlo vendar prepuščamo vam, da pobrskate po slo-linku.si. Pobrskajte kaj vas zanima in se odpravite na pot. Zato še enkrat napišemo Slovenija ... odkod lepote tvoje...

  UŽIVAJTE NA IZLETU SAMI ALI Z DRUŽINO.