Festival športa – Kranj 2018, Kranska kuhna,, Pianopolis – dogodki Kranj

header visit kranj

festival športa_340x200

Festival športa – Kranj 2018

Od ponedeljka, 10. septembra, do sobote, 15. septembra 2018, se v Kranju odvija četrti Festival športa, pod sloganom Šport je zabava, zabavaj se z nami. Namen festivala je predstaviti društva, njihove športne panoge in dejavnosti ter ponuditi čim večje število praktičnih preizkusov športov, ki jih ponujajo kranjski športni klubi in društva. V sklopu festivala se bodo zgodili športna tržnicapredavanja in strokovni posvetitestiranja in meritve za športnikeMini olimpijada za Kranjske vrtce ter športni dan za učence kranjskih osnovnih šol. Festival se bo zaključil s turnirjem ulične košarkeKransko kuhnoin koncertom raperja Zlatka v soboto na Glavnem trgu v centru Kranja.

 

VEČ

kranska kuhna_340x200

Kranska kuhna

Zadnja poletna Kranska kuhna se bo zgodila v soboto15. septembra, med 15. in 20. urona Glavnem trgu. Vabljeni na prijetno in sproščeno gurmansko druženje ob indijskih specialitetah, osvežilnih ledenih čajih Hook, arabskih specialitetah, različnih burgerjih, sladolednih palčkah La Popsi, smutijih, krompirjevih spiralčih in drugih dobrotah. Otroci pa so vabljeni na kuharsko delavnico ob odprtem ognju.

 

VEČ

pianopolis_340x200

Pianopolis

Pianopolis, prvi festival za mesto in klavir, v treh večerih v kranjskem stolpu Škrlovec povezuje sodobne, klasične, jazz, elektronske in avtorske zvoke klavirja. Po junijskemuličnem koncertnem maratonu, na katerem je nastopilo 38 pianistov na treh lokacijah v središču Kranja, Layerjeva hiša s programskima partnerjema PianoRoom in KUD Kataman naznanja še jesenski klavirski praznik s premiernimi nastopi domačih in mednarodnih glasbenikov – Olge Scheps (Rusija/Nemčija), Poppy Ackroyd (Anglija), Jureta Goručana (Slovenija), Bowrain-a (Slovenija) in Roka Zalokarja (Slovenija). Vstopnice so že na voljo v kavarni Layerjeve hiše. Festival poteka od 21. do 23. septembra.

 

VEČ

marta-zore-gojmir-lesnjak-gojc_340x200

Koncert Marte Zore in Gojmirja Lešnjaka

Vabimo vas, da se udeležite še zadnjega letošnjega dogodka na Letnem gledališču Khislstein in se z Marto Zore in Gojmirjem Lešnjakom – Gojcem sprehodite po zgodovini glasbe vse od leta 1800 do uspešnic današnjega časa. Spremljali ju bodo profesionalni glasbeniki ter pevci iz Kranja. V soboto, 15. 9. ob 20. uri, po pestrem celodnevnem dogajanju v Kranju prisluhnite še dinamičnemu glasbenemu projektu.

 

VEČ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.