Festival Imago Sloveniae: Svetovni mladinski orkester Zoltána Kodályja – 27. 7. 2018

Festival Imago Sloveniae

 

 

vljudno Vas vabimo na koncert Svetovnega mladinskega orkestra Zoltána Kodályja, ki bo v petek, 27. julija 2018 ob 20.30 v Slovenski filharmoniji. Koncert je del 30. Mednarodnega festivala Imago Sloveniae in cikla Poletje v stari Ljubljani.

Dogodek se bo pričel z nagovorom madžarske ambasadorke v Sloveniji, njene ekscelence gospe Edit Szilágyiné Bátorfi.

Vstop prost.

Prevzem brezplačnih vstopnic je možen na sedežu Imaga Sloveniae (Gornji trg 16, 1000 Ljubljana) od ponedeljka, 23.7., do četrtka, 27.7. med 10:00 in 17:00 ter na dan koncerta od 19.30 dalje v Slovenski filharmoniji.
Število mest je omejeno. Prosimo, pridite pravočasno, da si zagotovite svoje mesto.

0

POLETJE V STARI LJUBLJANI

Petek, 27. 7. 2018, ob 20.30
Slovenska filharmonija, Ljubljana

SVETOVNI MLADINSKI ORKESTER ZOLTÁNA KODÁLYJA

Dirigent: Tamás Vásáry
Asistent dirigenta: Zoltán Bolyky

Ivana Damjanovklavir

 

Spored:

Manuel de Falla (1876‒1946), Trirogeljnik
Franz Liszt (1811‒1886), Koncert za klavir in orkester št. 1 v Es-duru, S. 124
Zoltán Kodály (1882‒1967), Suita Háry János

Svetovni mladinski orkester Zoltána Kodályja je projektno orkestrsko telo v sklopu Poletne akademije za mlade glasbenike, ki jo že osemnajst let organizira Fakulteta za glasbo Univerze v Debrecenu. Ti poletni tečaji privabljajo talentirane glasbenike s celega sveta.

Umetniški vodja in dirigent orkestra je legendarni Tamás Vásáry, ki je kot koncertni pianist debitiral pri osmih letih, pri štirinajstih pa je zmagal na prvem tekmovanju Franza Liszta. Študiral je na budimpeški Akademiji Franza Liszta, kjer je pozneje postal asistent Zoltána Kodályja. Je prejemnik najvišjih madžarskih nagrad in odlikovanj, med drugim Kossuthove nagrade, častnega križa reda za zasluge republike Madžarske, zlate nagrade (podeljuje jo madžarski predsednik) ter odličja reda Cruciferi Sancti Stephani Regis.

Pianistka Ivana Damjanov je študentka drugega letnika Akademije umetnosti v Novem Sadu. Izpopolnjevala se je pri znanih pianistih, kot so Kemal Gekić, Natalija Trull, Svetlana Bogino, Aleksandar Serdar in Jacques Rouvier. Ponaša se z več kot štiridesetimi prvimi nagradami.

Več>>>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen + ten =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.