Fest po rokovem 2018 – 24. in 25. avgusta

FEST PO ROKOVEM – REZERVIRAJTE SI 24. IN 25. AVGUST IN PRIDITE V CERKLJE!

Zavod za turizem Cerklje skupaj s Prostovoljnim gasilskim društvom Zalog pri Cerkljah in Društvom Folklora Cerklje vabi na Fest po rokovem 2018, ki združuje pestro paleto kulturnih, športnih in zabavnih vsebin.

V petek in soboto (24. in 25.8) bo v Cerkljah na Gorenjskem potekala tradicionalna prireditev Fest po rokovem.

Predvideno pestro dogajanje na prostem pa nam je letos onemogočila slaba vremenska napoved. Celotno dogajanje bomo posledično prestavili v Večnamensko športno dvorano Cerklje, kjer pa na žalost celotnega predvidenega programa ne bo možno izvesti.

Petkov program sicer ostaja nespremenjen. Od 20. do 21.30 ure bodo nastopile lokalne glasbene skupine in sicer Posebni gostje in Nina Tajč, nato pa sledi akustičen koncert skupine MI2, ki vas bo zabavala do 23.30 ure. Po koncertu pa bo zopet čas za lokalno glasbeno Skupino Incident. Organizatorji bodo tudi poskrbeli, da ob poslušanju ne boste ostali lačni in žejni.

Spreminja pa se sobotno dogajanje, ki se sedaj začenja popoldan v športni dvorani in sicer ob 17. uri, ko bo na programu likovna delavnica na temo Ivana Cankarja, članice Društva kmečkih žena bodo izvedle delavnico izdelave rož iz krep papirja, Družinski in mladinski center bo imel delavnico Servietna tehnika na lesu, predstavile pa se nam bodo tudi Kljekljarice lastovke. Poskrbeli bomo tudi za naše najmlajše, zanje bo med drugim možna brezplačna poslikava obraza.

Za glavni del popoldanskega dogajanja bodo poskrbeli folkloristi s Folklornim festivalom »Zapojem, zaukam, dekleta zasukam«. pričel se bo ob 17.40 uri s sprevodom Godbe in nato s sprevodom vseh folklornih skupin ter predstavitvijo folklornih skupin. Ob 18. uri bo Godba Cerklje zaigrala nekaj koračnic, nato pa nas bo pozdravil župan Franc Čebulj. Po nagovoru sledijo nastopi folklornih skupin iz Cerkelj, Preddvora, Šenčurja in Kamnika in predstavitev različnih gorenjskih noš

Za zaključek večera bo ob 20. uri ob pestri ponudbi hrane in pijače poskrbel Dejan Vunjak in Brendijeve barabe, ki nas bodo zabavali do jutranjih ur. Tudi tu je vstop prost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.