Doživi BRDA – dogodki in novice

Miškina potepanja po Brdih

Tudi v januarju nas bo obiskala naša briška miška. Tokrat bo z nami v soboto, 9. 1. 2019 ob 17.00 v Vili Vipolže s predstavo o Rdeči Kapici.

Vsi dobro poznamo pravljico o Rdeči Kapici, volku in babici. Rdeča Kapica se odpravi v gozd obiskati svojo babico in sreča volka. Režiser Žak, pa se je odločila, da jo bo skupaj z otroki popestril, obrnil na glavo in volku ter babici podal nove lastnosti. Mogoče celo kakšno super moč.

S pomočjo otrok bodo tako zrežirali popolnoma novo pravljico. Gledališka predstava uporablja prvine improvizacijskega gledališča, kjer je publika močno vpeta v nastajanje gledališke strukture. Otroci tako dobijo možnost soustvarjanje oderskega dogajanja in so ravno oni tisti, ki se odločajo kaj se bo z liki zgodilo.

Vstopnice so na voljo na TIC Brda (pon. – pet. od 9.00 do 16.00), v Vili Vipolže (tor. – pet. od 9.00 do 16.00, vikendi od 9.00 do 17.00) ter uro pred predstavo.

 

 

 

Varna hiša za moške

Lions klub Dobrovo vabi 18. 1. 2019 ob 19. uri v Vilo Vipolže na ogled gledališke predstave Varna hiša za moškeamaterskega gledališkega društva IDAS Neblo.

V času, ko tradicionalne vrednote izgubljajo svojo vrednost, globalizacija čedalje bolj prevzema vajeti v svoje roke. Kljub vsem tehnološkim pripomočkom, ki omočajo trenutno komunikacijo, pa je človek vedno bolj osamljen otok v morju odnosov. Naključja tako včasih premešajo štrene, da pripeljejo posameznika do nadvse čudnih in presenetljivih odločitev.

Bodo prebivalci varne hiše znali stopiti skupaj in obrniti tok usode v svojo korist ter iz te zmešnjave celo ustvariti nekaj pozitivnega zase in njihove bližnje?

Vstopnice lahko že sedaj kupite na TIC Brda. Sredstva, ki bodo zbrana s prodajo vstopnic bodo v celoti namenjena Šolskemu skladu Osnovne šole Alojza Gradnika.

 

 

 

Intiniti in Nikaya

INTINITI in NIKAYA mesečna srečanja se začenjajo s prvo enodnevno delavnico dne 20. 1. 2019 na domačiji Klinec v Medani. Tema prvega srečanja bo Moč Odločitev.

Ob prvem srečanju bomo pogledali v ozadje odločanja, kaj nas vodi pri sprejemanju odločitev, kaj pogojuje vsak naš ”da in ne”. Izkustveno bomo raziskovali, kaj vse se dogaja v »ne vem« obdobju.

– Spoznali se bomo z dejstvi, ki vplivajo na določanje ciljev.
– Začutili bomo razmerje med aktivnostjo in pasivnostjo.
– Poglobili se bomo v moč odločitev ter pridobili motivacijo za vzpostavitev notranje harmonije.
– Odkrivali bomo (ne)zavedna prepričanja, vzorce, obrambne mehanizme, ki stojijo na poti stika z avtentičnim in svobodnim »jaz«.
– Spoznavali bomo vpliv jasnosti, ravni energije, prizemljenosti in ustvarjalnosti pri uresničevanju ciljev.
– Z različnimi tehnikami bomo stopili v stik z notranjo močjo, jo prinesli na plano naše biti ter se naučili, kako jo ohraniti v vsakdanjem življenju.
– Skupaj bomo zanetili notranji ogenj kreacije ter se iz doživetja učili odločnosti.

Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.  Neznan avtor

Več o dogodku na: Intiniti in Nikaya

 

 

 

Grajske rojstnodnevne zabave v Vili Vipolže

Otroci, dobrodošli v svetu domišljije, pravljic, princes in vitezov! V Vili Vipolže pripravljamo nepozabne tematske rojstnodnevne zabave…

Skrivno grajsko pustolovščino začnemo z zbiranjem otrok, spoznamo junaka zabave ter se podamo v ustvarjanje tematske zgodbe (ustvarjalna delavnica ali poslikava obraza, lov na zaklad). Privoščili si bomo tudi grajski prigrizek, na vašo željo pihali svečke in se posladkali s torto.

Za vse navihančke je na voljo:

– zabava z dvornim norčkom
– princeskina zabava
– viteška zabava
– grajska zabava z vilo Vipko

Več informacij in rezervacije na: Vila Vipolže.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four − one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.