Dogodek Beremo in gledamo

Dogodek Beremo in gledamo

Pogovorni večer
Sreda, 28. 11. 2018, ob 18.00, v Kosovelovi knjižnici Sežana: sprehod po romanu in filmu LOLITAKultna Nabokova Lolita. Fatalna, kontroverzna in prepovedana. Analiza destruktivnega poteka sprva strastnega, a hkrati patološkega odnosa med starejšim moškim in še rosno mladim dekletom, bo tema drugega dogodka v okviru projekta BEREMO IN GLEDAMO, tokrat v Kosovelovi knjižnici Sežana.
S filmsko mojstrovino nam je prvi postregel ameriški režiser Stanley Kubrick, zanjo pa prejel nominacijo za oskarja za najboljši scenarij in osvojil zlati globus za najbolj obetavnega novinca tistega časa. Kljub temu, da je konec devetdesetih, zaradi tedanje gonje proti pedofilstvu, istoimenski film posnel tudi mojster za erotične trilerje Adrian Lyne, se bomo na dogodku osredotočili na prvo filmsko predlogo.

Pogovor bosta vodila Nina Drobnjak (literatura) in Rok Govednik (film). Vabljeni pa tudi vi, da si prej ogledate film in preberete knjigo, ali pa se enostavno prepustite ameriški kulturi z nami.

Projekt BEREMO IN GLEDAMO: Ameriška literatura in filmografija, sofinancira Ameriška ambasada Ljubljana.
Več knjižnih izvodov je na voljo v Kosovelovi knjižnici Sežana, zaradi dogodka in večjega povpraševanja pa bo čas izposoje krajši.
Objave prihodnjih dogodkov v okviru projekta lahko najdete v mesečnem informatorju Kosovelovega doma Sežana, na spletnih straneh www.kosovelovdom.si in www.kosovelova.si, vabimo pa vas tudi, da nam sledite na Facebook profilih Kosovelov dom Sežana in Kino Sežana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.