Dogajanja v Arboretumu Julij 2018

Dogajanja v Arboretumu
Julij 2018
 

v poletnih mesecih lahko najdemo več razlogov za obisk Arboretuma: raznoliko cvetje, sproščujoča senca, razstava kitov v naravni velikosti, dinozavri, pravljični junak iz desetih svetovno znanih pravljic, prostrano otroško igrišče z labirintom, igrali in otroškimi delavnicami. V času letošnjih poletnih počitnic vozi tudi posebni turistični avtobus, s katerim se lahko za en evro pripeljete iz Kamnika v Arboretum. 

 

O našem rozariju na svetovnem kongresu

V Københavnu se je od 28. junija do 4. julija odvil svetovni kongres Svetovne zveze društev ljubiteljev vrtnic. To je bil velik dogodek, ki je pritegnil več kot 600 rožarjev iz vsega sveta. V sklopu dopoldanskih predavanj je bil povabljen Matjaž Mastnak iz Arboretuma Volčji Potok, da predstavi zbirko vrtnic, za katero skrbi Arboretum Volčji Potok. Rožni vrt v Arboretumu je bil prenovljen v letih 2002 in 2015. Povod za zadnjo prenovo je bilo sodelovanje Arboretuma pri pripravi regionalnega kongresa Svetovne zveze junija lani v Ljubljani. Več

Trkaj, Arboretum in Migimigi videospot

V Arboretumu se ves čas dogaja kaj zanimivega! Med našimi rožami in drevesi je Trkaj posnel odličen Migimigi videospot, preden pa bo nared končni izdelek, vam za pokušino ponujamo nekaj utrinkov s snemanja. Bi radi imeli živo mejo? Preberite koristne napotke za nego žive meje, ki jih je pripravil Matjaž Mastnak iz Arboretuma Volčji Potok. Našli smo tudi starodavni keltski horoskop, ki razkrije, katero drevo vam je po karakterju najbolj podobno. Horoskop je del izziva »Katero drevo si po horoskopu?«, v katerem izberete in posadite svoje najljubše drevo. Sprejmete izziv?

Slikarska delavnica z Narodno galerijo

Vljudno vabimo vse ljubitelje risanja in slikanja, da se nam pridružite na slikarski delavnici, ki bo v soboto, 21. 7. Na željo udeležencev prejšnjih delavnic smo se odločili, da podaljšamo trajanje delavnice na pet ur, tako da boste lahko v miru ustvarjali. Pod vodstvom slikarke in likovnega pedagoga vam bomo razkrili marsikatero slikarsko skrivnost in risarsko tehniko. Več o razstavi Narodna galerija v Arboretumu 

Petek – petje zvoka OM, sobota – Mantra Gajatri, nedelja – Joga v parku

Novost med prireditvami je petje zvoka OM – OM Chanting. Delavnica poteka vsak petek od 18. do 19. ure, ne glede na vreme. Gre za zdravilno petje zvoka OM v najvišji in najčistejši vibraciji, ki s svojo energijo zdravi telo, duha in okolico. Mantro Gajatri bomo ponavljali in peli za mir v telesu, umu in duši na ravni posameznika, naroda in sveta. Vabljeni k petju vsako soboto v juliju ob vsakem vremenu s pričetkom ob 18. uri. Redna vaba joge razvija zdravje, skladnost in uravnoteženost uma, telesa in duše. Pridružite se nedeljski vadbi joge po sistemu Joga v vsakdanjem življenju.

Otroška delavnica in počitniško varstvo

Na otroški delavnici, ki bo v nedeljo, 15. 7., boste spoznali kuščarje in nekatere izmed njih tudi pobožali. Spoznali boste tudi, zakaj so slovenski kuščarji na seznamu ogroženih vrst in zakaj je pomembno, da jih v naravi ne vznemirjamo.
Na počitniškem varstvu v Arboretumu od 30. 7. do 3. 8. se bomo družili v naravi in raziskovali okolje. Več informacij: ŠAD Mavrica

Razstave

Dinozavri
Pravljični junaki 
Velikani morskih globin
Razstava orhidej
Razstava kaktusov
Kostarika, zaklad biotske raznovrstnosti
Cvetoči avti
Razstava del študentov ALUO

 
Razstava tropskih metuljev

V rastlinjaku pri pristavi imamo razstavo tropskih metuljev. Potrudili smo se in za njih vzpostavili tropske razmere. Da bi se metulji kar najbolje počutili, smo v rastlinjak zasadili njihove najljubše gostiteljske rastline. Nekatere med njimi niso samo lepe za oko, ampak izredno lepo dišijo. V zadnjem delu rastlinjaka je zid, ki ločuje del rastlinjaka, kjer se izlegajo bube. Če boste pokukali skozi režo v zidu boste lahko videli zelo raznolike oblike bub. Več

 
CŠOD Misija

aplikacijo CŠOD Misija se lahko podate že na 63 misij po celi Sloveniji. Prav posebna misija z 61 izzivi pa vas čaka v Arboretumu. Naložite si aplikacijo na vaš pametni telefon ter se sprehodite od točke do točke v parku. Na vsaki točki vas čaka poseben izziv. Spoznajte Arboretum na malo drugačen način!

Namig za izlet

Obiskovalci nas pogosto sprašujejo po okoliških turističnih točkah. Zato smo uvedli novo rubriko na naši Facebook strani ”Namig za izlet”, kjer vam bomo predstavili zanimivosti, ki so v bližini Arboretuma. Tokrat predlagamo, da poleg Arboretuma obiščete še izvir Kamniške Bistrice ali Slamnikarski muzej v Domžalah. Za več nasvetov obiščite Facebook Arboretuma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 6 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.