Dogajanja v Arboretumu Februar 2019

Dogajanja v Arboretumu
Februar 2019
Dragi prijatelji Arboretuma,

narava se je pričela prebujati, prvi znanilci pomladi so že zacveteli tudi v Arboretumu. Na sliki so cvetovi nepozebnika, ki je zacvetel že v začetku februarja. Kmalu bo vidno, kaj smo za vas pripravljali čez zimo in kaj smo zasadili jeseni. Zaključuje se projekt Narodna galerija v Arboretumu ter pričenja se leto iluzij. Marca bo prireditvenik za prvo polovico leta objavljen na spletni strani, izšel bo tudi v tiskani obliki. Pripravili smo pester program delavnic, vodenj in predavanj, ohranili smo dobro obiskane lanskoletne prireditve za odrasle in otroke ter dodali nove. Vabimo vas v Arboretum Volčji Potok tudi v tej sezoni. 

Ekipa Arboretuma

Nova sezona – nove sezonske vstopnice

Sezonske vstopnice so naprodaj! Tisti, ki ste bili v letu 2018 imetniki sezonskih vstopnic, jih pri blagajni lahko podaljšate. S seboj prinesite kartico, ki ste jo uporabljali v letu 2018, in dokazilo o stalnem oz. začasnem prebivališču. Se odločate za nakup sezonske vstopnice v letu 2019? Več o tem pa na spletni strani.

Večna lepota in pomenljivost cvetja in žensk 

V začetku letošnjega leta bomo projekt Narodna galerija v Arboretumu zaključili. Od marca 2018 pa do februarja 2019 smo vsak mesec dodali tri povečane reprodukcije slik z zanimivimi opisi. Do konca marca si lahko v drevoredu Arboretuma ogledate vseh 36 umetnin iz Narodne galerije. Od 12. 2. do 3. 3. bo v Arboretumu potekalo glasovanje za najljubšo sliko. Glasovanje bomo zaključili z nagradno igro, pet nagrajencev bo osvojilo po dve vstopnici za ogled razstav Narodne galerije. Žreb bo 4. 3. Glasovnice prejmete in oddate pri blagajni na vhodu v park.
Vabljeni na zaključni dogodek, ki bo na interdisciplinaren način povezal likovno in vrtno umetnost! Jassmina Marijan, kustosinja iz Narodne galerije, in Matjaž Mastnak, svetovalec iz Arboretuma Volčji Potok, bosta v interakciji predstavila izbor slik, ob katerih bosta prikazala primere zanimivih presekov umetnostne zgodovine in botanike oziroma vrtnarstva. Predstavitev bosta dopolnila s slikami, ki jih na dosedanjih predavanjih še nista izpostavila. Dogodek bo v sredo, 13. 3., ob 19. uri v Slovanski knjižnici.

Obrezovanje jablan, hortenzij, vrtnic in jagodičevja

Začetek pomladi nas prebudi in spomni, da moramo začeti z urejanjem okolice svojega doma. Prvi dve soboti v marcu sta namenjeni strokovnim predstavitvam in delavnicam obrezovanja.
2. 3., 9.30-11.00, Obrezovanje jablan
2. 3., 12.00-13.00, Obrezovanje hortenzij 
9. 3., 10.00-11.00, Obrezovanje vrtnic
9. 3., 12.00-13.00, Obrezovanje jagodičevja
Obvezna prijava na prireditve@arboretum.si.

Aktualne razstave

Tudi v letošnjem letu si lahko v parku ogledate dinozavre in kite v naravni velikosti. Pravljični junaki so zapustili šotor in se preselili ob otroško igrišče.Razstava o tisi je na stebrih pristave. Razstava reprodukcij iz Narodne galerije bo le še do konca marca v Arboretumu.

Cvetje za vse priložnosti

Cvetličarna Arboretum se nahaja v trgovskem centru Arkadia Domžale. Vabimo vas, da nas obiščete in si ogledate našo bogato ponudbo rezanega cvetja, lončnic in dekorja. Izdelujemo šopke in cvetlične dekoracije za različne priložnosti (poroke, rojstne dneve, obletnice, godove …) in domiselno aranžiramo darila. Več

Prinesite si pomlad domov

Vrtnih centrih Arboretum v Volčjem Potoku in Medlogu smo pripravili bogato spomladansko ponudbo. Na voljo so prvi znanilci pomladi: siljene čebulice narcis in hijacint, primule, različne sorte telohov, vrbe, nepozebniki in rese. Vrtičkarji ste verjetno že začeli z načrtovanjem domačega vrta, za vas smo pripravili bogato ponudbo semen in orodja. Več

Urejanje vrtov 

Sedaj je primeren čas za izdelavo zasaditvenega načrta. Vrt se počasi prebuja, vi pa si lahko vzamete čas za razmislek o vašem vrtu. Projektiva Arboretum vas čaka z novimi idejami za vaš vrt. Za naročilo načrta se z našimi projektanti dogovorite po telefonu (031 70 60 70) ali preko e-pošte info@arboretum.siVeč

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.