Dnevi posvečeni dediščini, kulturi, kreativnosti in turizmu, Maribor

Dnevi posvečeni dediščini, kulturi, kreativnosti in turizmu

Ne pozabite! Društvo Hiša! in Rajzefiber v sodelovanju s Centrom za kreativnost, ki ga izvaja Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani – oddelkom za etnologijo in kulturno antropologijo, Creatourom iz Portugalske, Alumni Bosch Network iz Nemčije, Muzejem narodne osvoboditve Maribor, Festivalom Boršnikovo srečanje, Zavodom za turizem Maribor – Pohorje in ostalimi partnerji vabi na niz dogodkov, posvečenih mestu, kulturni dediščini, kreativnosti in turizmu!

Posvet: Dediščine mesta

18. oktober / 9:00 / Vetrinjski dvor 

Dan posvečen dediščini mesta, tisti, ki je vsem znana in tisti, ki je morda še ne poznamo vsi. Več kot 20 avtorjev bo predstavilo svoje referate na temo kulturne dediščine mesta!

Razstava: Občuti Maribor

18. oktober / 19:00 / Center za kreativnost – Skupaj s študenti Medijskih komunikacij smo iskali in razvijali nov logotip mesta Maribor. Vabljeni na odprtje, da si ogledate njihove ideje.

Posvet: Turizem v mestu

Turisti počasi odkrivajo vzhodno Slovenijo in lokalne skupnosti vzhodne Slovenije počasi odkrivajo turizem. Skupaj z domačimi in mednarodnimi gosti bomo odpirali vprašanja o stanu turizma v mestu in iskali odgovore ter rešitve.

Kako do trajnostnega kulturnega in kreativnega turizma, kot ga vsi želimo – 18. – 20. oktober, Vetrinjski dvor

Mednarodni strokovnjaki v sodelovanju z lokalnimi akterji bodo poskusili definirati naslednje korake, ki so nujno potrebni, da v Mariboru (kulturni) turizem uspešno zaživi. Kako in kje naj vse potenciale mesta predstavimo turistom? Katere so naše ciljne skupine? Kaj so glavne ikone mesta Maribor, ki bi privlačile prave turiste? Kako naj turizem v mestu ostane trajnosten? In kako bo prispeval več k gospodarski rasti in kvaliteti življenja v mestu? Poiskali bomo rešitve aktualnih izzivov, dorekli naslednje korake in izbrali nosilca teh korakov.

Več o dogodkih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.