Dnevi goriškega radiča 

Dnevi goriškega radiča

Turistična zveza TIC Nova Gorica nadaljuje uspešno zgodbo GoGourmet, znamko, pod katero je v lanskem letu povezala goriške gostince z namenom enotne promocije goriške kulinarike. Skupne akcije, ki so navduševale slehernega sladokusca, so imele različne tematike: pozimi je kraljeval goriški radič, v mesecu maju je bila v ospredju vrtnica – nastal je spominek burbončica, jeseni pa jedi v Martinovem duhu.

Letošnje leto pričenjamo zopet z najslavnejšo med solatami – z goriškim radičem. Prevzel je že marsikaterega gurmana in ponesel svoje dobro ime daleč v svet. V skupni akciji se bodo pod taktirko Turistične zveze TIC Nova Gorica ponovno predstavili gostinci v okviru GoGoutmet. Dnevi goriškega radiča in slastne jedi iz radiča bodo ponujali naslednji gostinci: Ošterija Žogica, Oštarija Branik, Gostilna pri hrastuGostilna TermikaGostilna Winkler, Restavracija Calypso in Restavracija Tiffany.

Preberite si seznam slastnih jedi, pripravljenih iz goriškega radiča, ki jih ponujajo gostinci GoGourmet in si rezervirajte mizo! DNEVI GORIŠKEGA RADIČA – seznam ponudnikov in jedi

Mesto vrtnic premore vrtnico, ki zacveti v zimskih mesecih. Solkanski ali goriški radič je lokalna posebnost, ki bo kraljevala na jedilnikih goriških gostilen vse tja do februarja. Ne zamudite priložnosti in se pripeljite na Goriško, postregli vam bomo z najslajšim in najslavnejšim radičem ter vas obenem obogatili s številnimi lokalnimi znamenitostmi, posebnostmi, dogodivščinami in aktivnostmi. Privoščite si zimski kulinarični potep v Novo Gorico!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.