Destinacija Kranjska Gora ima v Mojstrani novo vstopno informacijsko točko

Destinacija Kranjska Gora ima v Mojstrani novo vstopno informacijsko točko

Mojstrana, 7. julija – Obiskovalce Kranjske Gore bo od danes dalje na počivališču ob magistralni cesti pred Mojstrano pričakala nova informacijska točka Topolino. Ta predstavlja novo vstopno točko v turistično destinacijo Kranjska Gora in obiskovalcem izreka dobrodošlico ter jim poleg počitka ponuja tudi osvežitev ob Savi Dolinki in turistične informacije.

Kot pojasnjuje direktor Turizma Kranjska Gora Blaž Veber, jim je skupaj z Občino Kranjska Gora in Turističnim društvom Dovje – Mojstrana, uspelo urediti postajališče, ki so ga povezali tudi s kolesarsko potjo, saj so zgradili novo brv čez Savo Dolinko. Na počivališču bodo poleg 37 parkirišč na voljo sanitarije, igrala za otroke in gostinski lokal.

“Gre za lepo turistično točko in novo ogledalo naše destinacije,” je izpostavil Veber in spomnil, da so se v Kranjski Gori v zadnjih dveh letih lotili urejanja vseh vstopnih točk v Kranjsko Goro, saj je prvi vtis zelo pomemben. Pri informacijski točki Topolino v Mojstrani pričakujejo veliko obiskovalcev, saj se večina gostov v Kranjsko Goro prepelje prav iz smeri Jesenic.

Vstopna točka je oblečena v les, saj so uredili lesene objekte, teraso, klopce in dostop do reke. Obiskovalci se bodo lahko na tem mestu tudi sončili in osvežili ob Savi Dolinki, ki pa za kopanje ni primerna, saj je premrzla. “gre pa za prostor, ki ima več vsebin in ponuja različne dejavnosti,” je z novo pridobitvijo kranjskogorskega turizma zadovoljen Veber.

“Pri Topolinu bo lahko vsakdo parkiral, stopil do našega informatorja, ki bo tam v času turistične sezone, in se pozanimal o vseh novostih v turistični destinaciji, sobah, ponudbi in odprtosti koč po naših hribih. Lahko se bo usedel, kaj spil, pojedel kakšen sladoled, se ulegel poleg Save, poslušal žuborenje reke in užival,” je povzel predsednik Turističnega društva Dovje – Mojstrana Matjaž Podlipnik.

Na tem mestu bodo predstavili osem najpomembnejših točk destinacije. Poleg tistih, ki se bodo pripeljali z motornim vozilom po magistralni cesti, pa pri Topolinu pričakujejo tudi kolesarje, ki se pripeljejo po kolesarski poti. To bo tudi prostor, kjer bodo obiskovalci lahko parkirali svoja vozila in se s kolesom podali proti Jesenicam ali Kranjski Gori.

“Gre za pomembno pridobitev tako za celotno turistično destinacijo Kranjska Gora kot tudi za Dovje in Mojstrano,” je prepričan Podlipnik. Kot je spomnil, sta to vasi, ki sta bili nekoč že zelo znani po turizmu, pozneje pa sta iz različnih razlogov turistično nekoliko opešali. “Zdaj pa se znova dvigamo. Pri nas sta doma naravna in kulturna dediščina ter zagotovo si naši kraji zaslužijo več turizma in pozornosti,” je izpostavil.

Tamkajšnje turistično društvo, ki je bilo ključno za začetek organiziranega turizma, letos praznuje 110 let delovanja. Zato bo drevi po odprtju info točke Topolino potekala še slavnostna seja društva. Ustanovljeno je bilo leta 1907 in je eno redkih, ki beleži tako visoko starost. Društva so v tistem času urejala klopi, klopce in prospekte, urejala so tudi smučarske in tekaške proge in pomagala pri skakalnicah.

Skozi delo društev so se kraji turistično oblikovali. Društva pa so poskrbela tudi za povezovanje turističnih ponudnikov. Še danes imajo veliko vlogo. “Naše morda še toliko večje, saj smo 16 kilometrov oddaljeni od Kranjske Gore in moramo biti bolj aktivni. Vsekakor pa je krovna organizacija tista, ki nas povezuje,” je sklenil Podlipnik.

vir: krog sta

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.