”DAN INDUSTRIJSKE KULTURE V ŠKOFJI LOKI” (četrtek, 4.10.2018)

V okviru Leta evropske kulturne dediščine in Dnevov evropske kulturne dediščine 2018 v Škofji Loki pripravljamo Dan industrijske kulture.

Četrtek, 4. 10. 2018, bo namenjen razmisleku, kako in na kakšen način lahko industrijsko kulturo in dediščino, ki nas obkroža vključimo v regionalni razvoj. Razmišljali bomo, kje so priložnosti in izzivi, hkrati pa se učili iz že preizkušenih domačih in tujih praks upravljanja z industrijsko kulturo.

 

Vas pa prosim, da pričujoče povabilo prepošljete vsem, ki bi Dan industrijske kulture zanimal.

 

INDUSTRIJSKA KULTURA KOT PRILOŽNOST ZA REGIONALNI RAZVOJ

 

MIHELIČEVA GALERIJA, KAŠČA NA SPODNJEM TRGU (Spodnji trg 1, Škofja Loka)

11.00–12.45: PREDSTAVITVE PROJEKTA INDUCULT 2.0 IN DOBRIH PRAKS

12.45–13.15: ODMOR IN POGOSTITEV

13.15–15.00: PREDSTAVITEV IDEJNE ZASNOVE PRENOVE TOVARNE KLOBUKOV ŠEŠIR V  ŠKOFJI LOKI in OKROGLA MIZA Z GOSTI

Podroben seznam govornikov in vsebino posameznih predstavitev najdete v priponki.

KREATIVNI CENTER KREATIVNICE (Spodnji trg 40, Škofja Loka)

15.00–19.00: DAN ODPRTIH VRAT KREATIVNEGA SREDIŠČA KREATIVNICE

V Kreativnicah je na ogled tudi razstava arhitektke ALENKE DOLENC: VODA, DIMNIK IN KLOBUK: Idejna zasnova prenove tovarne klobukov Šešir v Škofji Loki.

Ob tej priložnosti vas vabimo na odprtje razstave, ki bo v petek, 28. 9. 2018, ob 19h. Na ogled bo do 27. 10. 2018. Vabljeni!

Alenka Dolenc, Idejna zasnova prenove tovarne klobukov Šešir v Škofji Loki

Industrijska kultura se povezuje z identiteto kraja in skupnosti, industrijsko dediščino, inovativnostjo in sodobno ustvarjalnostjo, izobraževanjem, turizmom in razvojem novih delovnih mest. Prisotna je predvsem v urbanih območjih in je prepletena z vsemi segmenti našega vsakdana. Premalokrat pa jo opazimo in kljub postopnemu razvoju področja jo velikokrat ne prepoznamo kot pomembne priložnosti za razvoj.

Z dogodkom želimo spodbuditi javnost, strokovne institucije, odločevalce, industrijo, izobraževalne ustanove in razvojne službe k javni debati, razmišljanju in izmenjavi izkušenj, ki jih z razvojem na tem področju že imamo doma in v tujini. Želimo predstaviti obstoječe pozitivne izkušnje, razvojne izzive in hkrati opozoriti na primere industrijske kulture, ki so aktualni in potrebne skupne razvojne rešitve.

Dogodek poteka v okviru projekta InduCult 2.0, ki ga izvaja BSC Kranj.

Iskreno vas vabimo, da se dogodka udeležite in svojo udeležbo sporočite na e-naslov rokodelskicenter@visitskofjaloka.si.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 12 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.