Dan industrijske kulture, 4. 10. 2018 v Škofji Loki

V okviru Leta evropske kulturne dediščine in Dnevov evropske kulturne dediščine 2018 v Škofji Loki pripravljamo Dan industrijske kulture.

Četrtek, 4. 10. 2018, bo namenjen razmisleku, kako in na kakšen način lahko industrijsko kulturo in dediščino, ki nas obkroža vključimo v regionalni razvoj. Razmišljali bomo, kje so priložnosti in izzivi, hkrati pa se učili iz že preizkušenih domačih in tujih praks upravljanja z industrijsko kulturo.

INDUSTRIJSKA KULTURA KOT PRILOŽNOST ZA REGIONALNI RAZVOJ

MIHELIČEVA GALERIJA, KAŠČA NA SPODNJEM TRGU (Spodnji trg 1, Škofja Loka)

11.00–12.45: PREDSTAVITVE PROJEKTA INDUCULT 2.0 IN DOBRIH PRAKS

12.45–13.15: ODMOR IN POGOSTITEV

13.15–15.00: PREDSTAVITEV IDEJNE ZASNOVE PRENOVE TOVARNE KLOBUKOV ŠEŠIR V  ŠKOFJI LOKI in OKROGLA MIZA Z GOSTI

Podroben seznam govornikov in vsebino posameznih predstavitev najdete v priponki.

KREATIVNI CENTER KREATIVNICE (Spodnji trg 40, Škofja Loka)

15.00–19.00: DAN ODPRTIH VRAT KREATIVNEGA SREDIŠČA KREATIVNICE

V Kreativnicah je na ogled tudi razstava arhitektke ALENKE DOLENC: VODA, DIMNIK IN KLOBUK: Idejna zasnova prenove tovarne klobukov Šešir v Škofji Loki.

Ob tej priložnosti vas vabimo na odprtje razstave, ki bo v petek, 28. 9. 2018, ob 19h. Na ogled bo do 27. 10. 2018. Vabljeni!

Alenka Dolenc, Idejna zasnova prenove tovarne klobukov Šešir v Škofji Loki

Industrijska kultura se povezuje z identiteto kraja in skupnosti, industrijsko dediščino, inovativnostjo in sodobno ustvarjalnostjo, izobraževanjem, turizmom in razvojem novih delovnih mest. Prisotna je predvsem v urbanih območjih in je prepletena z vsemi segmenti našega vsakdana. Premalokrat pa jo opazimo in kljub postopnemu razvoju področja jo velikokrat ne prepoznamo kot pomembne priložnosti za razvoj.

Z dogodkom želimo spodbuditi javnost, strokovne institucije, odločevalce, industrijo, izobraževalne ustanove in razvojne službe k javni debati, razmišljanju in izmenjavi izkušenj, ki jih z razvojem na tem področju že imamo doma in v tujini. Želimo predstaviti obstoječe pozitivne izkušnje, razvojne izzive in hkrati opozoriti na primere industrijske kulture, ki so aktualni in potrebne skupne razvojne rešitve.

Dogodek poteka v okviru projekta InduCult 2.0, ki ga izvaja BSC Kranj.

Iskreno vas vabimo, da se dogodka udeležite in svojo udeležbo sporočite na e-naslov rokodelskicenter@visitskofjaloka.si.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − six =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.