Center za idrijsko dediščino z nagrado”‘EDEN Network Association Innovation Prize”

Nagrada ‘EDEN Network Association Innovation Prize’ za Center za idrijsko dediščino

23. marca 2018 je v Bruslju potekalo srečanje evropske mreže EDEN (European Destinations of Excellence), kjer so predstavili delo v okviru EDEN Network Association ter podelili nagrade EDEN Innovation Prize.

Center za idrijsko dediščino je prejel nagrado “EDEN Network Association Innovation Prize” v kategoriji ‘Special Tourism Offers for Singles and/or Female Travellers in EDEN destinations’. Center je na izbor prijavil tridnevni turistični program za individualne popotnike in/ali ženske, s čimer je prepričal komisijo.​

EDEN Innovation Prize vsako leto v okviru izbora EDEN nagrajuje izvirne pristope pri trajnostnem razvoju turizma v Evropskih destinacijah odličnosti, članicah mreže na Evropski ravni (EDEN Network AISBL). Tematike letošnjega razpisa so bile:

·  Izjemna kulturna ponudba v destinacijah EDEN
·  Dobri primeri sodelovanja z lokalnim gospodarstvom
·  Posebna ponudba za individualne popotnike in/ali ženske

EDEN evropska mreža je v ospredje zanimanja postavila predvsem kako posamezni prijavitelji uporabljajo družabne medije pri promociji lastne EDEN destinacije, kako povečujejo njeno prepoznavnost in kakšne so njihove neposredne izkušnje z učinkovitostjo družabnih medijev. Hkrati z analizo teh promocijskih aktivnosti je komisija ocenila tudi poslani turistični produkt.

Zmagovalci so bili predstavljeni na skupščini mreže EDEN v Bruslju. Zmagovalne destinacije bodo deležne posebne promocije na evropski ravni, poleg tega pa se bodo lahko udeležile tudi izobraževanja o rabi družbenih omrežij.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.