BREZPLAČNA VODENA OGLEDA MARIBORA 21. februar, mednarodni dan turističnih vodnikov

VisitMB_si_z

(Maribor, 17. februar 2017) Zavod za turizem Maribor – Pohorje bo dan turističnih vodnikov, ki bo 21. februarja, obeležil z brezplačnima vodenima ogledoma Maribora. Vodenji bosta ob 11. in 16. uri izpred TIC Maribor.

Mednarodni dan turističnih vodnikov na pobudo Svetovne zveze turističnih vodnikov (WFTGA) obeležujemo od leta 1990, njegov namen pa je predstaviti dejavnost in poklic turističnega vodnika tako širši kot tudi ožji javnosti. Tako se bo tudi v Mariboru moč udeležiti brezplačnega spoznavanja mestnih znamenitosti, ob tem pa slišati zanimivosti poklica turističnega vodnika iz prve roke.

Zavod za turizem Maribor – Pohorje je izvajalec lokalne vodniške službe, ki vključuje 112 licenciranih turističnih vodnikov. Ti izvajajo klasična ali tematska vodenja v naslednjih jezikih: slovenski, nemški, angleški, italijanski, francoski, španski, srbski, hrvaški, ruski in iranski jezik. Novost v letu 2016 so bila vodenja za individualne goste, ki so potekala ob petkih in sobotah od začetka junija do konca oktobra.
Dodatne informacije:
Nataša Jančar, TIC Maribor, T: 02 234 66 11, E: natasa.jancar@maribor.si

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.