Bled v samem vrhu športno turističnih krajev za leto 2017

 

Izjava za javnost – Bled v samem vrhu športno turističnih krajev za leto 2017

(BLED, 16. 11. 2016) Na vodilni turistični borzi World Travel Market v Londonu je Bled prejel nagrado za najboljši športno turistični kraj za leto 2017, ter se tako še dodatno utrdil kot ena vodilnih destinacij za športni turizem na svetu. Nagrado sta iz rok legendarnega nogometaša, nekdanjega člana Manchaster United-a Dwighta Yorka, ter nosilca trojne kolesarske krone v letu 1987 (zmagovalec Tour De France, Gira di Italia in svetovnega prvenstva v cestnem kolesarjenju) Stephena Rocheja prevzela župan občine Bled Janez Fajfar in direktor Turizma Bled Jaka Ažman.

 

Bled se je z nagrado za najboljši športno turistični kraj za leto 2017 znašel v družbi ostalih nagrajencev po posameznih kategorijah: Londona, Glasgowa, Katalonske turistične organizacije in drugih nagrajencev (letošnje nagrajence lahko najdete na povezavi: http://sporttourismsummit.com/award-winners/), ki so z vrhunsko ponudbo prepričali žirijo Global Sport Tourism Awards 2016. V svoji kategoriji je premagal škotski Fort William, nemški Roth ter irski Westport, ter si tako zasluženo pridobil primat športno turističnega kraja na svetu za leto 2017. V isti kategoriji je Kranjska Gora zasedla odlično tretje mesto.

Bled je prepričal s svojo usmerjenostjo k trajnostnemu razvoju destinacije, z osredotočenostjo na razvoj športne destinacije z urejeno športno infrastrukturo ter z inovativnostjo pri ponudbi. Ob tem seveda niso pozabili na naravo, mir, ugodno klimo, dobro infrastrukturo ter strokovna znanja na področju priprav športnikov, diagnostike in športne rehabilitacije, s katerimi Bled vabi športnike in športne ekipe.

Jaka Ažman, direktor Turizma Bled, ki je v Londonu v spremstvu župana občine Bled Janeza Fajfarja sprejel ugledno nagrado, je ob tem dodal: Nagrada je potrditev prave poti blejskega turizma in pohvala vsem, ki soustvarjajo blejski športni turizem. Je dodatna motivacija vsem, saj vemo, da se lahko zgolj z vrhunsko ponudbo obdržimo na vrhu tudi v prihodnjih letih. Sam naziv najboljšega športno turističnega kraja v svetu za leto 2017 pa nam poleg prepoznavnosti v svetu prinaša še veliko prednost pri kandidiranju za bodoče velike športne prireditve.

Ob množici športnih dogodkov na najvišji svetovni ravni, ki privabljajo obiskovalce in skrbijo za promocijo Bleda in Slovenije v svetu (biatlon, veslanje, šah), je na nagrado pomembno vplivala tudi vrhunska športna in turistična infrastruktura, ki jo koristijo vrhunski šporniki in gosti vrhunske športne prireditve (Športni park Pokljuka, športna dvorana).

Slikovni material: http://sporttourismsummit.com/wp-content/uploads/2016/11/WTM2016-Award-Town-Bled.jpg in http://sporttourismsummit.com/news/gallery/

S čim je Bled prepričal na vodilni turistični borzi World Travel Market v Londonu?

Infrastruktura:                                                                                                                

1.200 hotelskih sob v 3-, 4-, in 5-zvezdičnih hotelih;

Olimpijski veslaški center Bled

Blejski kongresni center;

Športna dvorana Bled;

Športni center Pokljuka.

Športni štadion

Najpomembnejši pretekli in prihodnji športni dogodki na Bledu:                      

Veslanje                                                                     

Svetovno veteransko prvenstvo v veslanju 2017 (september)

Svetovna prvenstva v veslanju (1966, 1979, 1989 in 2011)

2010 in 2015 je Bled gostil svetovni pokal v veslanju

Biatlon

Vsakoletni Svetovni pokal na Pokljuki naslednja tekma že decembra 2016 (Bled je nastanitveni center za medije, špornike in obiskovalce)

Svetovno prvenstvo v biatlonu Pokljuka 2001

Številna ostala športna tekmovanja:

2018 World Senior Chess Championships

2018  European Masters Swimming Championships (open water swimming)

2013 European Ice Stock Sport Championships

2013 European Taekwondo Championships

2013 European Broomball Championships

2010, 2011 Bled Loveman

2010 World Winter Swimming Championships

2010 World Winter Masters Games

2007: 15th ITF Senior World Taekwondo Championship

2003 European Youth Olympic Festival

2002 Chess Olympiad

Annual International Ice Hockey Tournaments

Annual Bled Winter Swimming Cup

Annual Chess Festivals

International Bridge Tournaments

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.