Beraška opera v izvedbi SNG Nova Gorica bo zaokrožila gledališko sezono v KCPT

 

G L A S B E N A   K O M  E D I J A

Igrajo: Kristijan Guček, Radoš Bolčina, Ana Facchini, Urška Taufer, Gojmir Lešnjak – Gojc k.g., Patrizia Jurinčič Finžgar, Arna Hadžialjević, Medea Novak, Maša Grošelj k.g./ Andrijana Boškoska Batič k.g., Matija Rupel, Jure Kopušar, Žiga Udir, Žiga Saksida k.g., Andrej Zalesjak / Gregor Prah k.g., Iztok Mlakar, David Trebižan, David Šuligoj, Roman Kobal

MAJ 2019
29
GLEDALIŠKI
ABONMA
IN IZVEN

INFO


Vrhunski songi Iztoka Mlakarja, izjemna igralska zasedba z izvrstno zgodbo katere avtorji priredbe so ustvarjalci uprizoritve. Pridite!

Po mnenju številnih je Beraška opera v izvedbi SNG Nova Gorica sijajna uprizoritev brez primere. Že skoraj filmsko predstavo prične Iztok Mlakar v vlogi uličnega pevca, ki gledalce prijazno pozdravi v spremljavi benda, ki ves čas skrbi, da praznično vzdušje v dvorani ne zamre. Fantastičen in predrzen muzikal, poln ironičnih duov, ljubezenskih zapletov in perverznih songov. V svoji komičnosti vseeno postavlja vprašanje o korupciji in oportunizmu ter nas spominja na pokvarjeni svet, v katerem živimo. Svet, ki je poln prevar in kjer pravilo, da vedno zmaga dobro, ne velja.

Eden mnogih primerov je, ko Peachum (advokat) v poroki svoje hčere vidi le denarno korist ali pa ko Miki Nož (šarmanten mafijec), ki dobi in zapelje vsako žensko, ki si je želi, pravi: »Žena je zastonj, a kurba je ceneje.« Ljubezen stane, a stane nas duše in srca… Vsak si želi pobegniti pred odgovornostjo, a le redki to storijo odgovorno. In prav beg je v komediji obravnavan kot sredstvo odrešitve. Beg pred žensko, zakrivanjem laži, beg pred roko pravice … in navsezadnje pred samim seboj.

Tokrat je mafijec kralj odra, saj živi življenje, ki si ga želi vsak moški. Denar, ženske in slava, vse to je kot v filmu prikazal z odlično igro Kristjan Guček.

Vabljeni na nepozabno zaključno predstavo desete sezone Kulturnega centra Primoža Trubarja. 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.