Beraška opera v izvedbi SNG Nova Gorica bo zaokrožila gledališko sezono v KCPT

 

G L A S B E N A   K O M  E D I J A

Igrajo: Kristijan Guček, Radoš Bolčina, Ana Facchini, Urška Taufer, Gojmir Lešnjak – Gojc k.g., Patrizia Jurinčič Finžgar, Arna Hadžialjević, Medea Novak, Maša Grošelj k.g./ Andrijana Boškoska Batič k.g., Matija Rupel, Jure Kopušar, Žiga Udir, Žiga Saksida k.g., Andrej Zalesjak / Gregor Prah k.g., Iztok Mlakar, David Trebižan, David Šuligoj, Roman Kobal

MAJ 2019
29
GLEDALIŠKI
ABONMA
IN IZVEN

INFO


Vrhunski songi Iztoka Mlakarja, izjemna igralska zasedba z izvrstno zgodbo katere avtorji priredbe so ustvarjalci uprizoritve. Pridite!

Po mnenju številnih je Beraška opera v izvedbi SNG Nova Gorica sijajna uprizoritev brez primere. Že skoraj filmsko predstavo prične Iztok Mlakar v vlogi uličnega pevca, ki gledalce prijazno pozdravi v spremljavi benda, ki ves čas skrbi, da praznično vzdušje v dvorani ne zamre. Fantastičen in predrzen muzikal, poln ironičnih duov, ljubezenskih zapletov in perverznih songov. V svoji komičnosti vseeno postavlja vprašanje o korupciji in oportunizmu ter nas spominja na pokvarjeni svet, v katerem živimo. Svet, ki je poln prevar in kjer pravilo, da vedno zmaga dobro, ne velja.

Eden mnogih primerov je, ko Peachum (advokat) v poroki svoje hčere vidi le denarno korist ali pa ko Miki Nož (šarmanten mafijec), ki dobi in zapelje vsako žensko, ki si je želi, pravi: »Žena je zastonj, a kurba je ceneje.« Ljubezen stane, a stane nas duše in srca… Vsak si želi pobegniti pred odgovornostjo, a le redki to storijo odgovorno. In prav beg je v komediji obravnavan kot sredstvo odrešitve. Beg pred žensko, zakrivanjem laži, beg pred roko pravice … in navsezadnje pred samim seboj.

Tokrat je mafijec kralj odra, saj živi življenje, ki si ga želi vsak moški. Denar, ženske in slava, vse to je kot v filmu prikazal z odlično igro Kristjan Guček.

Vabljeni na nepozabno zaključno predstavo desete sezone Kulturnega centra Primoža Trubarja. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + ten =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.