ALIEN EXPRESS: DRUGI LET

premiera – 23. 03. / sob / 20:00 / Katedrala

ponovitev – 24. 03. / ned / 19:00 / Katedrala

Prvo se moramo pohvaliti: pri dveh nagradah na devetem bienalu slovenske sodobne umetnosti plesne umetnosti Gibanica smo imeli prste tudi mi.

Zmagovalna predstava po izboru strokovne komisije je Skupaj (Leja Jurišić in Marko Mandić v sodelovanju z režiserjem Bojanom Jablanovcem in pisko Semiro Osmanagić, produkcija Pekinpah in Via Negativa, koprodukcija Kino Šiška). Ponovitev se obeta na začetku junija v Kinu Šiška.

Najboljša predstava po izboru občinstva je Chorus avtorjev Jana Krmelja, Žigana Krajnčana in Gašperja Kunška, zmagovalni projekt razpisa Kulturni evro 2016.

Druga točka: (plesoči) VESOLJCI SO MED NAMI!

Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek bosta 23. marca v Kinu Šiška po svojem izjemnem prvencu Alien Express, s katerim sta gostovala po vsem svetu, premierno predstavila Alien Express: Drugi let. Slednji bo okrepljen z glasbeno zasedbo didžeja SunnySuna in jazzista Kristijana Krajnčana ter z gverilsko svetlobno intervencijo Boruta Bučinela. Potekal bo v “soočenju” z nevidno silo, ki jo je mogoče zaznati ob vsakem koraku. Tako med ustvarjalce na odru kot v zaodrje se je namreč vrinilo neznano bitje oziroma njegova vseobsegajoča prisotnost, otipljiv duh in neotipljiva prezenca. Videli boste, kako se z njim spopasti, kaj narediti, kaj sploh hoče in od kod je prišel.

Pri nas vedno plešemo – ali na ali pa pod odrom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − twelve =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.