ALIEN EXPRESS: DRUGI LET

premiera – 23. 03. / sob / 20:00 / Katedrala

ponovitev – 24. 03. / ned / 19:00 / Katedrala

Prvo se moramo pohvaliti: pri dveh nagradah na devetem bienalu slovenske sodobne umetnosti plesne umetnosti Gibanica smo imeli prste tudi mi.

Zmagovalna predstava po izboru strokovne komisije je Skupaj (Leja Jurišić in Marko Mandić v sodelovanju z režiserjem Bojanom Jablanovcem in pisko Semiro Osmanagić, produkcija Pekinpah in Via Negativa, koprodukcija Kino Šiška). Ponovitev se obeta na začetku junija v Kinu Šiška.

Najboljša predstava po izboru občinstva je Chorus avtorjev Jana Krmelja, Žigana Krajnčana in Gašperja Kunška, zmagovalni projekt razpisa Kulturni evro 2016.

Druga točka: (plesoči) VESOLJCI SO MED NAMI!

Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek bosta 23. marca v Kinu Šiška po svojem izjemnem prvencu Alien Express, s katerim sta gostovala po vsem svetu, premierno predstavila Alien Express: Drugi let. Slednji bo okrepljen z glasbeno zasedbo didžeja SunnySuna in jazzista Kristijana Krajnčana ter z gverilsko svetlobno intervencijo Boruta Bučinela. Potekal bo v “soočenju” z nevidno silo, ki jo je mogoče zaznati ob vsakem koraku. Tako med ustvarjalce na odru kot v zaodrje se je namreč vrinilo neznano bitje oziroma njegova vseobsegajoča prisotnost, otipljiv duh in neotipljiva prezenca. Videli boste, kako se z njim spopasti, kaj narediti, kaj sploh hoče in od kod je prišel.

Pri nas vedno plešemo – ali na ali pa pod odrom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.