Aktualno iz Doline Soče

>V Ski pass Julijske Alpe je vključen tudi Kanin

Ski pass Julijske Alpe je ideja, ki so jo žičničarji z našega območja, podjetje PNT in destinacijske organizacije Julijskih Alp prepoznale in dogovorile kot skupen zimski produkt, ki bi skozi eno karto ponujal možnost smučanja na 7 smučiščih oz. 180 km smučarskih prog. Dogovori o skupni karti so zaključeni s smučišči Kranjska Gora, Krvavec, Vogel, Cerkno, Trbiž, Arnoldste in tudiKanin-Sella Nevea, na blagajnah vseh navedenih smučišč je karta že na voljo.

Cene in več informacij lahko najdete na http://sloalps.com, individualne karte lahko že kupite na vseh vključenih smučiščih, od četrtka 7. 3. 2019 tudi na blagajni smučišča Kanin.

Več informacij >


Nadaljevanje graditve strategije razvoja turizma v Dolini Soče

V sredo, 6. 3. smo v Kobaridu in Tolminu skupaj s turističnimi ponudniki nadaljevali delavnice namenjene pripravi nove turistične strategije. Sestavili smo produktne skupine in obdelali področja kulinarike, kulturno-zgodovinskega turizma, kolesarjenja, zdravja in dobrega počutja, 5* doživetji, jadralnega padalstva, pohodništva, ribolova in problematiko izven sezonskih terminov. V Kobaridu smo predstavili alternativne možnosti urejanja režima na Soči, v Tolminu pa so udeleženci sprejeli jasno stališče do festivalov. Povzetke in materiale bomo v naslednjem tednu objavili na naših poslovnih straneh.

2 milijona razlogov zakaj čutimo Slovenijo … in Dolino Soče!

V sklopu kampanje Slovenske turistične organizacije »2 milijona razlogov zakaj čutimo Slovenijo«, bodo med 18. in 24. marcem vse oči uprte v našo Dolino Soče. Kot del Alpske Slovenije bo ena izmed 10 destinacij, v kateri bomo lahko prebivalci in obiskovalci svoje najljubše kotičke delili s svetom preko socialnih omrežij. Zato pozivamo vse prebivalce, ponudnike in obiskovalce, da širite glas o tem in svoje objave na Instragramu, Twitterju in Facebooku opremite z #ifeelsLOVEnia, #socavalley, #dolina soce, #bovec, #kobarid, #tolmin.

V sklopu akcije bomo v tem tednu tudi na naših kanalih bolj intenzivno objavljali fotografije in videe naših skritih kotičkov, zato poskrbite da nam sledite na Facebooku inInstagramu.

Delavnica: Poročanje, nadzor in druge obveznosti na področju turizma

Minilo je leto dni od uvedbe spletne aplikacije E-turizem, ki je večini sobodajalcem olajšala delo, se je pa skozi njeno delovanje pokazalo kar nekaj težav pri uporabnikih, katerih posledice so bile napake pri odjavi gostov, popravljanje podatkov ipd. Tudi davčno področje in obveznosti izvajalcev z vidika oglaševanja na spletnih portalih ter tudi z vidika DDV-ja je marsikomu še tuje, zato bodo na delavnici še enkrat predstavljene ključne davčne zahteve. Delavnico bodo soustvarjali strokovnjaki iz vsakega področja, zato verjamemo, da boste dobili odgovore iz prve roke.

Delavnica bo potekala v sredo, 27. 3. 2019, od 15. do 18. ure v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Tolmin.

Prijave do torka, 26. 3. 2019, do 14. ure prek spletnega obrazca ali elektronske pošte na naslovnezika.kavcic@prc.si.

Program delavnice >

Delavnica: Kolesarska destinacija Alpe Adria

Vabljeni na delavnico »Kolesarska destinacija Alpe Adria« ki je namenjena turističnim ustanovam in predstavnikom kolesarskega turizma na Primorskem. Potekala bo v sredo, 20. marca 2019, ob 10. uri, v sejni sobi Obrtne zbornice Ajdovščina, Vipavska cesta 4, Ajdovščina.

Delavnica bo potekala v organizaciji Razvojne agencije ROD Ajdovščina v okviru čezmejnega projekta INTER BIKE II, Programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020.

Prijave so odprte do 15. marca 2019 naana.lahajnar@ra-rod.si.
Več informacij in program >

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.